Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marenki-voikreemi

Marenki-voikreemin valmistus kannattaa opetella, kun haluaa kestävän ja maukkaan pursotuksen kakkuihin. Siitä tulee helposti pursotettava vaahto tai kakun päälle levitettävä kivannäköinen makea kuorrutus.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Marenki-voikreemi

 • 360 g voita
 • 6 kananmunan valkuaista
 • 360 g sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • (pari tippaa elintarvikeväriä)

Valmistusohje

Marenki-voikreemi valmistuu helposti näin:

 1. Kuutioi 360 grammaa voita ja jätä se huoneenlämpöön pehmenemään pariksi tunniksi.
 2. Erottele kuuden kananmunan valkuaiset puhtaaseen metallikulhoon. Mittaa joukkoon 360 grammaa sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria.
 3. Tee lämmin vesihaude. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho vesihauteen päälle. Vesi ei saa kuumentaa kulhon pohjaa liikaa, muuten sokeri ja valkuaiset palavat kiinni kulhoon. Vettä eikä vesihöyryä ei saa päästä kulhoon.
 4. Kuumenna kulhoa pienellä lämmöllä valkuaisia ja sokeria koko ajan sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos on 58–60-asteista ja sokeri sulanut valkuaisiin. Mittaa lämpötilaa keittiömittarilla. Sokeri on sulanut, kun et tunne enää kiteitä sormien välissä.
 5. Nosta kattila pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on jäähtynyt noin 28-asteiseksi.
 6. Kun marenki on tehty, lisää pehmeitä huoneenlämpöisiä voikuutioita koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Lisää marenkiin yksi kuutio voita kerrallaan. Vatkaa kunnes kaikki voi on käytetty ja seos on sileää.
 7. Halutessasi voit lisätä lopuksi mukaan kreemiin muutaman tipan elintarvikeväriä ja vatkata kreemin yksiväriseksi tai jättää sen raidalliseksi.
 8. Marenki-voikreemi sopii käytettäväksi pursotukseen tai kakun kuorruttamiseen. Voit lusikoida osan kreemistä pursotinpussiin missä on valitsemasi tylla ja käyttää osan kuorrutukseen. Kun kakku on kuorrutettu, voit pursottaa samasta kreemistä koristeita. Tästä määrästä riittää yhden pienen kakun kuorrutukseen ja pursotuksiin.
 9. Marenki-voikreemi jähmettyy jääkaapissa, joten käytä se huoneenlämpöisenä.

Vinkki! Lue myös kondiittorin vinkit täydelliseen kakun kuorrutukseen, joka pysyy tyylikkäänä myös helteellä.

Lue myös Anna.fi: Ihanasti överi, rennosti naku vai näyttävästi valuva? Kakkujen koristelu tekee juhlan – kokosimme inspiroivat ideat

Marenki-voikreemi on helppo kuorrutus.
Kaunis kuorrutus valmistetaan marenki-voikreemistä. © iStockphoto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marenki-voikreemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.