Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sushikulho

Sushikulho on kuin osiin avattu sushirulla. Kulhon pohjalla on maustettua riisiä ja päällä grillattua kalaa ja majoneesikastiketta. Lohipalat viimeistellään kaasupolttimella juuri ennen tarjoilua. Lisäksi annokseen voi laittaa sushi-inkivääriä, wasabia ja soijapapuja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sushikulho, maustettu riisi

  • 2 dl sushiriisiä
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Sushikulho, kala

  • 400 g kotimaista pakastettua ja sulatettua siikaa tai tuoretta kirjolohta ruodottomana ja nahattomana fileenä
  • 4 rkl majoneesia (esim. japanilaista Kewpie-majoneesia)

Sushikulho, lisäksi

  • 2 avokadoa
  • 4 rkl marinoitua punasipulia
  • 4 rkl sushi-inkivääriä
  • 200 g soijapapuja (pakaste)
  • ½–1 dl Pokekastiketta (esim. Kikkomanin valmiskastiketta)
  • 4 tl wasabia

Valmistusohje

Sushikulho tehdään helposti näin:

  1. Keitä kaksi desiä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisi puolella desillä riisiviinietikaa,, johon on sekoitettu kaksi teelusikallista sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa.
  2. Jos käytät villisiikaa, se pitää pakastaa ennen käyttöä. Kasvatettua siikaa ei tarvitse pakastaa.
  3. Leikkaa 400 grammaa kalafileitä annospaloiksi. Paahda kalan pinta kaasupolttimella niin, että pinta ruskistuu vähän.
  4. Viipaloi kaksi avokadoa paloiksi tai viipaleiksi.
  5. Kokoa annokset. Lusikoi kulhojen pohjalle riisiä, pane päälle kalapalat. Koristele kalapalat majoneesilla.
  6. Lisää jokaiseen kulhoon puolikas viipaloidusta avokadosta, ruokalusikallinen marinoitua punasipulia, ruokalusikallinen sushi-inkivääriä ja 50 grammaa soijapapuja.
  7. Kokoa sushikulho. Kaada annoksiin kastikkeeksi pokekastiketta tai tarjoa kastike erikseen kulhossa wasabin kanssa. Voit myös sekoittaa wasabin kastikkeeseen ja kaataa annoksen päälle.

Mikä Kewpie? Japanilainen Kewpie-­majoneesi on maustettu sinapilla, dashilla ja riisiviinietikalla. Sen pehmoinen ja kermainen maku sopii aasialaisiin ruokiin ­täydellisesti. Tavallisesta majoneesista saa ­samantyyppisen ­sekoittamalla joukkoon dijoninsinappia ja riisiviinietikkaa.

Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

Lue myös Anna.fi: Lohi-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sushikulho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.