
Sushikulho
Sushikulho on kuin osiin avattu sushirulla. Kulhon pohjalla on maustettua riisiä ja päällä grillattua kalaa ja majoneesikastiketta. Lohipalat viimeistellään kaasupolttimella juuri ennen tarjoilua. Lisäksi annokseen voi laittaa sushi-inkivääriä, wasabia ja soijapapuja.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Sushikulho, maustettu riisi
- 2 dl sushiriisiä
- ½ dl riisiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Sushikulho, kala
- 400 g kotimaista pakastettua ja sulatettua siikaa tai tuoretta kirjolohta ruodottomana ja nahattomana fileenä
- 4 rkl majoneesia (esim. japanilaista Kewpie-majoneesia)
Sushikulho, lisäksi
- 2 avokadoa
- 4 rkl marinoitua punasipulia
- 4 rkl sushi-inkivääriä
- 200 g soijapapuja (pakaste)
- ½–1 dl Pokekastiketta (esim. Kikkomanin valmiskastiketta)
- 4 tl wasabia
Valmistusohje
Sushikulho tehdään helposti näin:
- Keitä kaksi desiä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisi puolella desillä riisiviinietikaa,, johon on sekoitettu kaksi teelusikallista sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa.
- Jos käytät villisiikaa, se pitää pakastaa ennen käyttöä. Kasvatettua siikaa ei tarvitse pakastaa.
- Leikkaa 400 grammaa kalafileitä annospaloiksi. Paahda kalan pinta kaasupolttimella niin, että pinta ruskistuu vähän.
- Viipaloi kaksi avokadoa paloiksi tai viipaleiksi.
- Kokoa annokset. Lusikoi kulhojen pohjalle riisiä, pane päälle kalapalat. Koristele kalapalat majoneesilla.
- Lisää jokaiseen kulhoon puolikas viipaloidusta avokadosta, ruokalusikallinen marinoitua punasipulia, ruokalusikallinen sushi-inkivääriä ja 50 grammaa soijapapuja.
- Kokoa sushikulho. Kaada annoksiin kastikkeeksi pokekastiketta tai tarjoa kastike erikseen kulhossa wasabin kanssa. Voit myös sekoittaa wasabin kastikkeeseen ja kaataa annoksen päälle.
Mikä Kewpie? Japanilainen Kewpie-majoneesi on maustettu sinapilla, dashilla ja riisiviinietikalla. Sen pehmoinen ja kermainen maku sopii aasialaisiin ruokiin täydellisesti. Tavallisesta majoneesista saa samantyyppisen sekoittamalla joukkoon dijoninsinappia ja riisiviinietikkaa.
Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle
Lue myös Anna.fi: Lohi-poke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sushikulho