Tarte Tatin – omenakeikauskakku
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Tarte tatin eli ranskalainen omenakeikauskakku

Tarte Tatin eli omenakeikauskakku valmistetaan kotimaisista aromikkaista omenoista. Ranskalainen klassikkojälkkäri, tarte tatin maustetaan konjakkitilkalla ja tarjotaan ranskankerman kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tarte tatin, pohja

125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl hienoa sokeria
1 pieni muna
3 dl vehnäjauhoja

Tarte tatin, täyte

75 g voita
1 dl hienoa sokeria
1 kg happamia omenoita
1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl konjakkia tai calvadosta

Keskustelu

Ohjeessa konjakkia.. missä vaiheessa se lisätään? En huomannut tai luin huonosti.

Hei Terttu! Kojnakkitilkka kannattaa lisätä omenoiden päälle samaan aikaan ruokosokerin kanssa. Ne maustavat täytteen aromikkaaksi juuri ennen taikinan lisäämistä ja tarte tatinin paistamista.

Kommentoi juttua: Tarte tatin eli ranskalainen omenakeikauskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X