
Tattarivohvelit
Tattarivohvelit säilyvät hyvin folioon kiedottuna jääkaapissa pari päivää. Vohvelit maistuvat porkkanamarmeladin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tattarivohvelit
- ½ l maitoa
- 25 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl sulatettua margariinia
- 3 valkuaista
Lisäksi
- marjoja tai sokeritonta marmeladia tai hilloa
Valmistusohje
Tattarivohvelit valmistuvat näin:
- Liuota hiiva haaleaan maitoon ja seulo joukkoon siivilän läpi tattarijauhot hyvin sekoittaen. Anna taikinajuuren seistä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
- Lisää juureen vehnäjauhot, suola ja sulatettu margariini.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kevyesti sekoittamalla taikinaan. Paista vohveliraudassa kauniin ruskeiksi. Säädä vohveliraudan lämpötila siten, että vohvelit ehtivät kypsyä sisältä ja vohvelien pinta tulee herkullisen ruskeaksi eikä liian tummaksi. Nosta kypsät vohvelit ritilälle, jos haluat niiden jäävät rapeiksi. Tattarivohvelit maistuvat parhailta kuumina suoraan raudasta.
- Tarjoa tattarivohvelien kanssa puolukkasurvosta tai samoja lisukkeita kuin blinien kanssa eli mätiä, smetanaa tai ranskankermaa, hienonnettua sipulia, suolakurkkukuutioita, punajuuriviipaleita, sienisalaattia tai savukalasta ja tuorejuustosta sekoitettua tahnaa.
- Vohvelit säilyvät hyvin folioon kiedottuna jääkaapissa pari päivää. Sipaise pintaan voita tai margariinia ja kuumenna uunissa ennen tarjoamista. Maistuvat porkkanamarmeladin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään ranskalaiset tattari-crêpet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattarivohvelit