Shanghai-tacot
Lie Mi -ravintolan supersuositut shanghai-tacot on helppo väsätä myös kotona. Klassikkoannoksen herkullisuus piilee paratha-sipuliletuissa, maukkaassa proteiinissa ja rapeissa vihanneksissa. Unohtamatta kuitenkaan hoisin-kastiketta ja chili-aiolimajoneesia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Shanghai-tacot
- 2 paratha-sipulilettua tai tortilloja
- 50 g jättikatkarapuja, kanaa tai halloumia
- 2 dl salaattisekoitusta
- 1 avokado
Kastikkeet
- 2 rkl hoisin-kastiketta
- 2 rkl chili-aiolimajoneesia
Päälle
- 1 dl silmusalaattia
- 2 rkl korianteria
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 2 tl kuivattua sipulia
- 1 chili
- 1 lime
Valmistusohje
Katso videolta, kuinka helposti shanghai-tacot valmistetaan:
Shanghai-tacot valmistetaan helposti näin:
- Aloita valmistamalla valitsemasi proteiinitäyte. Kypsennä pannulla kana tai halloumi. Jos käytät pakastettuja jättikatkarapuja, ota ne sulamaan hyvissä ajoin. Rapuja voit käyttää sellaisenaan.
- Paista paratha-sipuliletut pannulla ruskeaksi molemmin puolin. Voit korvata sipuliletut tortilloilla.
- Lisää lettujen pohjalle kastikkeet, salaatti, avokado ja proteiini.
- Viimeistele shanghai-tacot silmusalaatilla, korianterilla, seesaminsiemenillä, kuivatulla sipulilla, chilillä ja lime-viipaleella. Nauti heti.
Vinkki! Jättikatkaravut voi myös halutessaan friteerata.
Lue myös Anna.fi: Kebab onnistuu pikaversiona kotona – kokeile reseptiä, jolla teet ”parempaa kuin ravintolassa”!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Shanghai-tacot