Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Shanghai-tacot

Lie Mi -ravintolan supersuositut shanghai-tacot on helppo väsätä myös kotona. Klassikkoannoksen herkullisuus piilee paratha-sipuliletuissa, maukkaassa proteiinissa ja rapeissa vihanneksissa. Unohtamatta kuitenkaan hoisin-kastiketta ja chili-aiolimajoneesia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Shanghai-tacot

  • 2 paratha-sipulilettua tai tortilloja
  • 50 g jättikatkarapuja, kanaa tai halloumia
  • 2 dl salaattisekoitusta
  • 1 avokado

Kastikkeet

  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl chili-aiolimajoneesia

Päälle

  • 1 dl silmusalaattia
  • 2 rkl korianteria
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 2 tl kuivattua sipulia
  • 1 chili
  • 1 lime

Valmistusohje

Katso videolta, kuinka helposti shanghai-tacot valmistetaan:

Shanghai-tacot valmistetaan helposti näin:

  1. Aloita valmistamalla valitsemasi proteiinitäyte. Kypsennä pannulla kana tai halloumi. Jos käytät pakastettuja jättikatkarapuja, ota ne sulamaan hyvissä ajoin. Rapuja voit käyttää sellaisenaan.
  2. Paista paratha-sipuliletut pannulla ruskeaksi molemmin puolin. Voit korvata sipuliletut tortilloilla.
  3. Lisää lettujen pohjalle kastikkeet, salaatti, avokado ja proteiini.
  4. Viimeistele shanghai-tacot silmusalaatilla, korianterilla, seesaminsiemenillä, kuivatulla sipulilla, chilillä ja lime-viipaleella. Nauti heti.

Vinkki! Jättikatkaravut voi myös halutessaan friteerata.

Shanghai taco oli alun perin helsinkiläisravintolan henksulounas.
© Alina Koskela

Lue myös Anna.fi: Kebab onnistuu pikaversiona kotona – kokeile reseptiä, jolla teet ”parempaa kuin ravintolassa”!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Shanghai-tacot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.