Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetyt letut sienitäytteellä

Täytetyt letut sienitäytteellä maistuvat niin kotona kuin metsäretkellä paistettuina. Sienitäytteessä maistuvat karvarouskut, jotka saavat seurakseen pinaattia, valkosipulia ja ruohosipulia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Täytetyt letut, lettutaikina

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 ½ dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 25  g sulatettua voita

Täytetyt letut, paistaminen

  • voita

Täytetyt letut sienitäyte

  • 300 g karvarouskuja
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 40 g babypinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ rku hienonnettua ruohosipulia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2–3 dl juustoraastetta

Tarjoilu

  • 40 g babypinaattia

Valmistusohje

Täytetyt letut sienitäytteellä valmistuvat helposti näin:

  1. Aloita letuutaikinan valmistuksella. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa sienten käsittelyn ajan.
  2. Puhdista sienet ja halkaise isoimmat. Keitä sieniä runsaassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia ilman kantta. Vaihda vesi ja toista käsittely. Jäähdytä sienet lävikössä juoksevan kylmän veden alla. Valuta huolella ja purista ylimääräinen vesi pois.
  3. Paista lettutaikinasta voissa pannulla keskilämmöllä rapeareunaisia lettuja.
  4. Pilko sienet ja kuori ja hienonna salottisipulit. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää sipulit ja voinokare ja jatka paistamista 3–4 minuuttia. Lisää puolet pinaatinlehdistä sekä hienonnettu valkosipulinkynsi ja ruohosipulisilppu. Sekoita ainekset ja siirrä seos syrjään liedeltä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  5. Sekoita kulhossa ranskankerma ja juustoraaste. Levitä nokare seosta jokaiselle letuille ja jaa päälle sieniseosta.
  6. Taittele letut ja nosta uunivuokaan. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes juustotäyte kuplii ja pinta hieman ruskistuu.
  7. Tarjoa täytetyt letut sienitäytteellä loppujen pinaatinlehtien kera.Vinkki! Karvarouskuja on keitettävä vähintään 10 minuuttia, jotta kirpeä maku miedontuu.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.

Lue myös: Täytetyt letut lohitäytteellä

Lue myös Anna.fi: Täydellinen lettutaikina

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetyt letut sienitäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.