Teriyakilohi
Teriyakilohi tekee arjesta juhlaa. Makeansuolainen maustekastike sopii rasvaisen kalan mausteeksi täydellisesti. Lisänä maistuu keitetty riisi ja kasvikset. Näyttävä teriyakilohi sopii myös tarjolle juhlavaan noutopöytään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Teriyakilohi
- 600 g lohifileetä
- ½ tl suolaa
- 1 dl teriyakikastiketta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Teriyakilohi tehdään helposti näin:
- Ota 60o grammaa lohta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Viipaloi lohi neljään osaan. Nahka saa jäädä ehjäksi. Aseta lohi uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Lisää lohen pintaan puoli teelusikallista suolaa ja yksi desilitra teriyakikastiketta. Anna maustua noin 15 minuuttia. Paahda yksi ruokalusikallinen seesaminsiemeniä kuivalla pannulla ja lisää lohen pinnalle.
- Kypsennä teriyakilohi 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Lohi saa jäädä meheväksi keskeltä.
- Tarjoa teriyakilohi keitetyn riisin ja kasvisten kera.
Lue myös: Teriyakimarinoitu paahtopaisti
Lue myös Anna.fi: Soijapala-kasvispaistos teriyakikastikkeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Teriyakilohi