Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Teriyakilohi

Teriyakilohi tekee arjesta juhlaa. Makeansuolainen maustekastike sopii rasvaisen kalan mausteeksi täydellisesti. Lisänä maistuu keitetty riisi ja kasvikset. Näyttävä teriyakilohi sopii myös tarjolle juhlavaan noutopöytään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Teriyakilohi

  • 600 g lohifileetä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Teriyakilohi tehdään helposti näin:

  1. Ota 60o grammaa lohta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Viipaloi lohi neljään osaan. Nahka saa jäädä ehjäksi. Aseta lohi uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  2. Lisää lohen pintaan puoli teelusikallista suolaa ja yksi desilitra teriyakikastiketta. Anna maustua noin 15 minuuttia. Paahda yksi ruokalusikallinen seesaminsiemeniä kuivalla pannulla ja lisää lohen pinnalle. 
  3. Kypsennä teriyakilohi 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Lohi saa jäädä meheväksi keskeltä.
  4. Tarjoa teriyakilohi keitetyn riisin ja kasvisten kera.

Lue myös: Teriyakimarinoitu paahtopaisti

Lue myös Anna.fi: Soijapala-kasvispaistos teriyakikastikkeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Teriyakilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.