Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Thaimaalainen lohicurry

Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Thaimaalainen lohicurry

600 g kirjolohta palana tai valmiita lohikuutioita
2 rkl seesaminsiemenöljyä
2 salottisipulia
3 cm:n pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunaruoho
2 kevätsipulin vartta 
1/2 ruukkua korianteria
2 rkl rypsiöljyä
8 dl kookosmaitoa
3 rkl punaista thaicurrykastiketta
1 rkl kalakastiketta
1/2 rkl hunajaa
1 limetin puristettu  mehu
pari oksaa thaibasilikaa 
Mainos

Lisäksi

keitettyä jasmiiniriisiä
1 ½  dl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

  1. Jos käytät kokonaista lohifileetä, irrota nahka ja kuutioi liha. Ruskista lohikuutiot kevyesti seesaminsiemenöljyssä. Niiden ei tarvitse olla aivan kypsiä, kuutiot kypsyvät vielä kastikkeen joukossa.
  2. Hienonna salottisipulit. Raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynsi. Poista sitruunaruohosta kova kanta ja 3-4 kerrosta lehtiä, silppua pehmeä sisus. Siivuta kevätsipulit ja hienonna korianteri.
  3. Kuullota syvässä pannussa öljyssä sipulit ja inkivääri. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää kaikki muut ainekset lohikuutioita ja korianteria lukuunottamatta. Anna curryn kiehua 10–15 minuutin ajan, lisää lohikuutiot ja korianteri. Koristele lohicurry thaibasilikalla.
  4. Tarjoa lohicurry keitetyn jasmiiniriisin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa.
  5. Vinkki: voit käyttää myös pakastettuja lohikuutioita.

Lue myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kalapihvit thaimaalaisittain

Keskustelu

Kommentoi juttua: Thaimaalainen lohicurry

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X