Thaimaalainen lohicurry
Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Thaimaalainen lohicurry
- 600 g kirjolohta palana tai valmiita lohikuutioita
- 2 rkl seesaminsiemenöljyä
- 2 salottisipulia
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruunaruoho
- 2 kevätsipulin vartta
- ½ ruukkua korianteria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 8 dl kookosmaitoa
- 3 rkl punaista thaicurrykastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- ½ rkl hunajaa
- 1 limetin puristettu mehu
- pari oksaa thaibasilikaa
Lisäksi
- keitettyä jasmiiniriisiä
- 1 ½ dl cashewpähkinöitä
Valmistusohje
Lohicurry thaimaalaisittain tehdään helposti näin:
Lohicurry thaimaalaisittain kypsyy hetkessä, mutta varaa hieman aikaa pilkkomisille ja maustamiseen.
- Jos käytät kokonaista lohifileetä, irrota siitä nahka ja kuutioi liha. Ruskista lohikuutiot kevyesti seesaminsiemenöljyssä. Niiden ei tarvitse olla aivan kypsiä, kuutiot kypsyvät vielä kastikkeen joukossa.
- Hienonna salottisipulit. Raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynsi. Poista sitruunaruohosta kova kanta ja 3-4 kerrosta lehtiä, silppua pehmeä sisus. Siivuta kevätsipulit ja hienonna korianteri.
- Kuullota syvässä pannussa öljyssä sipulit ja inkivääri. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää kaikki muut ainekset lohikuutioita ja korianteria lukuunottamatta. Anna curryn kiehua 10–15 minuutin ajan, lisää lohikuutiot ja korianteri. Koristele kalacurry thaibasilikalla.
- Tarjoa lohicurry keitetyn jasmiiniriisin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa.
Vinkki: voit käyttää myös pakastettuja lohikuutioita.
Lue myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kalapihvit thaimaalaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thaimaalainen lohicurry