Reseptit
30-60 min
4

Thaimaalainen lohikeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
pala tuoretta galangalia tai inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunaruohon varsi
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 rkl Tom Yam -tahnaa (esim. Spice Up!)
1 l kana- tai kasvislientä
3 rkl kalakastiketta
6 kuivattua kaffir limetinlehteä tai 2-3 limetin raastettu kuori
400 g lohta
50 g munanuudeleita
1 limetin mehu
thaibasilikaa ja korianteria
1 punainen chili

Katkarapuvartaat

12 jättikatkaravunpyrstöä
1 rkl hienonnettua persiljaa
veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
1 rkl pankojauhoja eli japanilaistyyppistä korppujauhoa
1 rkl oliiviöljyä
varrastikkuja

Valmistusohje

Thaimaalainen lohikeitto vie makumatkalle Aasian auringon alle. Mausteinen lohikeitto tarjoillaan katkarapuvartaiden kanssa, mutta keiton lisukkeeksi sopivat myös tofu, paistetut sienet ja minimaissi.

1. Kuori ja raasta galangal tai inkivääri ja valkosipulinkynnet. Poista sitruunaruohosta muutama kerros ulointa osaa sekä kuivat päät ja tyvi. Murskaa veitsenlappeella
pehmeä osa hienoksi ja hienonna pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna kattilan pohjalla 1/2 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon Tom Yam -tahna, inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruoho. Kääntele niitä makuliemessä muutama minuutti. Lisää kanaliemi, kalakastike, loput kookosmaidosta sekä kaffir limetin -lehdet tai raastettu limetin kuori.

3. Keitä lientä noin 10 minuuttia. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele lohi. Lisää kiehuvan liemen joukkoon lohipalat ja nuudelit. Siirrä kattila syrjään, purista joukkoon limetin mehu. Peitä kattila kannella.

4. Valmista katkarapuvartaat. Poista sulaneista jättikatkaravunpyrstöistä veitsen avulla pois musta suoli. Sekoita lautasella persilja, valkosipuli ja pankojauhot. Kääntele
katkaravunpyrstöt seoksessa. Tikuta pyrstöt ja käytä kuumalla pannulla oliiviöljyssä pikaisesti molemmin puolin.

5. Kuumenna lohikeitto höyryäväksi ja annostele lautasille. Hienonna keiton pinnalle thaibasilikaa ja korianteria. Tarjoile thaimaalainen lohikeitto katkarapuvartaiden kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Thaimaalainen lohikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X