
Tofu limonello
Tofu limonello on vegaaninen muunnos supersuositusta pollo limonellosta. Sitruunan raikastama kermakastike ja rapeaksi paistetut tofukuutiot ovat tämän vegepastan juju.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tofu-limonello
- 300 g maustamatonta tofua
- 1 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl cayennepippuria
- 2 dl kaurakasvirasvasekoitetta
- 1 rkl kasvisfondia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ tl kurkumaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl paksua maustamatonta kasvigurttia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 250 g tagliatellea
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Tofu limonello valmistuu helposti näin:
- Viipaloi 300 grammaa maustamatonta tofua. Kuivaa viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkseeseen. Leikkaa kuutoiksi.
- Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Mausta ripauksella cayennepippuria.
- Lisää tölkki kaurakasvirasvasekoitetta, ruokalusikallinen raastettua inkivääriä, ruokalusikallinen kasvisfondia, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä ja neljäsosa teelusikallinen kurkumaa. Anna hautua viisi minuuttia.
- Lisää kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kaksi desilitraa maustamatonta paksua kauragurttia ja ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia. Kuumenna. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja neljäsosa teelusikallisella rouhittua mustapippuria.
- Keitä 250 grammaa tagliatellea pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
- Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele pollo limonello hienonnetulla lehtipersiljalla.
Vinkki! Tarjoa tofu limonello rapsakan salaatin kera.
Lue myös Anna.fi: Tofu-pastasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tofu limonello