Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tofu limonello

Tofu limonello on vegaaninen muunnos supersuositusta pollo limonellosta. Sitruunan raikastama kermakastike ja rapeaksi paistetut tofukuutiot ovat tämän vegepastan juju.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tofu-limonello

  • 300 g maustamatonta tofua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 2 dl kaurakasvirasvasekoitetta
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl paksua maustamatonta kasvigurttia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 250 g tagliatellea
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Tofu limonello valmistuu helposti näin:

  1. Viipaloi 300 grammaa maustamatonta tofua. Kuivaa viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkseeseen. Leikkaa kuutoiksi. 
  2. Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Mausta ripauksella cayennepippuria. 
  3. Lisää tölkki kaurakasvirasvasekoitetta, ruokalusikallinen raastettua inkivääriä, ruokalusikallinen kasvisfondia, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä ja neljäsosa teelusikallinen kurkumaa. Anna hautua viisi minuuttia. 
  4. Lisää kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kaksi desilitraa maustamatonta paksua kauragurttia ja ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia. Kuumenna. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja neljäsosa teelusikallisella rouhittua mustapippuria.
  5. Keitä 250 grammaa tagliatellea pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
  6. Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele pollo limonello hienonnetulla lehtipersiljalla.

Vinkki! Tarjoa tofu limonello rapsakan salaatin kera.

tofu limonello

Lue myös Anna.fi: Tofu-pastasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tofu limonello

Sinun täytyy kommentoidaksesi.