Kookos-tofulaksa

Kookos-tofulaksa 

60
min
4 annosta
30-60 min
Kookos-tofulaksa maistuu myös kasvisruoan ystävälle. Mausteinen liemi saa ruokaisuutta nuudeleista, tofusta ja pähkinöistä.

Ainekset

2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl öljyä
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 purjon valkoinen osa
1 tlk kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
2 rkl ruokosokeria
1/2-1 tl suolaa
1/2 limetti

Lisäksi

1/2 pkt riisinuudeleita
1 pkt kovaa tofua
1/4 kurkkua
1 punainen chili
1 dl cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuullota currytahnaa öljytyssä kattilassa pari minuuttia. Laita kattilaan viipaloitu kesäkurpitsa ja suikaloitu purjo, kuullota vielä hetki.

2. Lisää joukkoon kookosmaito ja kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia. Mausta keitto ruokosokerilla, suolalla ja limetin mehulla.

3. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Valuta ja laita sivuun odottamaan. Viipaloi tofu. Pese ja suikaloi kurkku. Viipaloi chili ja rouhi cashewpähkinät.

4. Kauho keittoa kulhoihin. Lisää päälle nuudeleita, tofua, kurkkua, chiliviipaleita ja ripottele pintaan pähkinää ja korianteria.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 6/17.

Kokeile myös näitä tofuruokia:

saag paneer

Saag paneer

vihreä lämmin tofusalaatti

Vihreä, lämmin tofusalaatti

tofupasta

Mehevä tofupasta

Ruoka.fi: Seesamitofua ja riisiä

19.05.2017
Kaisa Nieminen
anton Reenpää