Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-fetapiirakka

Helppo tomaatti-fetapiirakka leivotaan maukkaasta voitaikinasta. Makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tomaatti-fetapiirakka, pohja

  • 1 (500 g) iso voitaikinalevy (pakaste, esim. Myllyn Paras)

Tomaatti-fetapiirakka, täyte

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl pestoa tai 1/2 dl hienonnettuja yrttejä
  • 250 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Tomaatti-fetapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata yksi iso voitaikinalevy ja painele se piirak­kavuoan (23 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

2. Vatkaa yksi purkki ranskankermaa. Murusta sekaan 200 grammaa fetajuustoa. Lisää kaksi kevyesti vatkattua kananmunaa ja sekoita hyvin. Mausta täy­te 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippurilla ja kahdella teelusikallisella pestoa tai puolikkaalla desilitralla hienonnettuja yrttejä. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele päälle 250 grammaa puolitettuja kirsikkatomaatteja.

3. Paista piirakkaa 180 ­asteisen uu­nin alatasolla 10 minuuttia ja jatka paistamista keskitasolla 175 astees­sa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Voit laittaa päälle leivinpape­ria, jos pinta tummuu liikaa.

4. Anna piirakan jäähtyä rauhassa. Uunissa pullistunut tomaatti-fetapiirakka laskeu­tuu ja maut tiivistyvät. Se on parasta seuraavana päivänä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.

Lue myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa

Lue myös Anna.fi: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-fetapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.