1. Sulata yksi iso voitaikinalevy ja painele se piirakkavuoan (23 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
2. Vatkaa yksi purkki ranskankermaa. Murusta sekaan 200 grammaa fetajuustoa. Lisää kaksi kevyesti vatkattua kananmunaa ja sekoita hyvin. Mausta täyte 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippurilla ja kahdella teelusikallisella pestoa tai puolikkaalla desilitralla hienonnettuja yrttejä. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele päälle 250 grammaa puolitettuja kirsikkatomaatteja.
3. Paista piirakkaa 180 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia ja jatka paistamista keskitasolla 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Voit laittaa päälle leivinpaperia, jos pinta tummuu liikaa.
4. Anna piirakan jäähtyä rauhassa. Uunissa pullistunut tomaatti-fetapiirakka laskeutuu ja maut tiivistyvät. Se on parasta seuraavana päivänä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.
Lue myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa
Lue myös Anna.fi: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-fetapiirakka