Tomaattinen tonnikalapasta
Tomaattinen tonnikalapasta on värikäs arkiruoka koko perheen mieleen. Mikä parasta, ainekset saattavat löytyä jo valmiiksi keittiösi kaapeista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Tomaattinen tonnikalapasta
- 1 sipuli
- 150 g herkkusieniä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2-3 tl Välimeren yrttisekoitusta
- 2-3 rkl chilikastiketta
- 400 g tomaattimurskaa
- 300 g tonnikalaa
- 200 g täysjyväspagettia tai vehnänalkiopastaa tai tummaa kierrepastaa
- 12 basilikanlehteä
- 4 rkl voimakasta juustoraastetta valmiin tonnikalapastan päälle
Valmistusohje
Tonnikalapasta valmistuu näin helposti ja nopeasti:
1. Tämä pasta valmistuu vikkelästi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla tai kasarissa, lisää herkkusienet ja haihduta hiukan.
3. Lisää sipulin ja sienten joukkoon tomaattimurska, mausteet ja tonnikala ja hauduta 15 minuuttia.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä ja kaada vesi pois.
5. Sekoita pasta kastikkeeseen ja koristele tomaattinen tonnikalapasta tuoreilla, silputuilla yrteillä ja juustoraasteella.
6. Tarjoa pasta-ateria tuoreen leivän ja levitteen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään tonnikala-pastapaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattinen tonnikalapasta