Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattinen tonnikalapasta

Tomaattinen tonnikalapasta on värikäs arkiruoka koko perheen mieleen. Mikä parasta, ainekset saattavat löytyä jo valmiiksi keittiösi kaapeista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattinen tonnikalapasta

  • 1 sipuli
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 tl Välimeren yrttisekoitusta
  • 2-3 rkl chilikastiketta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 300 g tonnikalaa
  • 200 g täysjyväspagettia tai vehnänalkiopastaa tai tummaa kierrepastaa
  • 12 basilikanlehteä
  • 4 rkl voimakasta juustoraastetta valmiin tonnikalapastan päälle

Valmistusohje

Tonnikalapasta valmistuu näin helposti ja nopeasti:

1. Tämä pasta valmistuu vikkelästi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja pilko sienet.

2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla tai kasarissa, lisää herkkusienet ja haihduta hiukan.

3. Lisää sipulin ja sienten joukkoon tomaattimurska, mausteet ja tonnikala ja hauduta 15 minuuttia.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä ja kaada vesi pois.

5. Sekoita pasta kastikkeeseen ja koristele tomaattinen tonnikalapasta tuoreilla, silputuilla yrteillä ja juustoraasteella.

6. Tarjoa pasta-ateria tuoreen leivän ja levitteen kanssa.

Vinkki: Maistuisiko lohi-, kana- tai sitruunapasta? Pasta on arjen parasta pikaruokaa – katso 6 nopeaa ohjetta

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään tonnikala-pastapaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattinen tonnikalapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.