Tonnikala-pastasalaatti
Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä maukasta ja mehevää pastasalaattia.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Tonnikala-pastasalaatti
400 g
fusillipastaa
2 prk
tonnikalaa (185/150 g)
1 prk
säilykejalapeñoja (215 g)
2
varsisellerin vartta
8
kevätsipulia varsineen
100 g
babypinaatinlehtiä
Kastike
1 prk
tonnikalaa öljyssä (185/150 g)
3
keltuaista
2
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 tl
sipulijauhetta
4 rkl
riisiviinietikkaa
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
säilykejalapeñojen lientä
2 tl
kalakastiketta (thai)
Keskustelu
Tonnikala-fusillisalaattia on tullut tehtyä silloin tällöin jo vuodesta 1976. Tosin huomattavasti parempaa kuin tällä ”huippukokilla”. Hyvä että hänkin keksi tonnikalan jo 2020.
Kommentoi juttua: Tonnikala-pastasalaatti