Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tonnikala-pastasalaatti

Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä pastasalaattia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Tonnikala-pastasalaatti

  • 400 g fusillipastaa
  • 2 prk tonnikalaa (185/150 g)
  • 1 prk säilykejalapeñoja (215 g)
  • 2 varsisellerin vartta
  • 8 kevätsipulia varsineen
  • 100 g babypinaatinlehtiä

Kastike

  • 1 prk tonnikalaa öljyssä (185/150 g)
  • 3 keltuaista
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl säilykejalapeñojen lientä
  • 2 tl kalakastiketta (thai)

Valmistusohje

Tonnikala-pastasalaatti tehdään helposti näin:

  1. Keitä ensin 400 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele pasta kylmän veden alla. Laita pasta isoon kulhoon.
  2. Valuta tonnikalat ja lisää ne kulhoon pastan joukkoon. Hienonna jalopeñot, sellerivarret ja kevätsipuli. Lisää ne kulhoon pinaatin ja sipulijauheen kanssa.
  3. Tee salaatille kastike. Sekoita kastikkeen aineet yhteen tehosekoittimessa ja kaada ainesten päälle.
  4. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tonnikala-pastaalaatti on parasta hetken aikaa muhittuaan, joilloin maut tasaantuvat herkullisiksi.

Lue lisää: Hämmästyttävän hyvä tonnikala-pastasalaatti – huippukokki David Chang ällistyi itsekin sen herkullisuudesta

Lue myös: Pastasalaatti Välimeren maustein

Lue myös Anna.fi: Mifu-pastasalaatti syntyy näin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikala-pastasalaatti

Huippukokkeja on joka lähtöön

Tonnikala-fusillisalaattia on tullut tehtyä silloin tällöin jo vuodesta 1976. Tosin huomattavasti parempaa kuin tällä ”huippukokilla”. Hyvä että hänkin keksi tonnikalan jo 2020.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.