Tonnikala-pastasalaatti
Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä pastasalaattia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Tonnikala-pastasalaatti
- 400 g fusillipastaa
- 2 prk tonnikalaa (185/150 g)
- 1 prk säilykejalapeñoja (215 g)
- 2 varsisellerin vartta
- 8 kevätsipulia varsineen
- 100 g babypinaatinlehtiä
Kastike
- 1 prk tonnikalaa öljyssä (185/150 g)
- 3 keltuaista
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl sipulijauhetta
- 4 rkl riisiviinietikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl säilykejalapeñojen lientä
- 2 tl kalakastiketta (thai)
Valmistusohje
Tonnikala-pastasalaatti tehdään helposti näin:
- Keitä ensin 400 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan isossa kattilassa, runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele pasta kylmän veden alla. Laita sitten pasta isoon kulhoon.
- Valuta tonnikalat ja lisää ne kulhoon pastan joukkoon. Hienonna jalopeñot, sellerivarret ja kevätsipuli. Lisää ne kulhoon pinaatin ja sipulijauheen kanssa.
- Tee salaatille kastike. Sekoita kastikkeen aineet yhteen tehosekoittimessa ja kaada ainesten päälle.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tonnikala-pastaalaatti on parasta hetken aikaa muhittuaan, joilloin maut tasaantuvat herkullisiksi.
Lue myös Anna.fi: Mifu-pastasalaatti syntyy näin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikala-pastasalaatti
Tonnikala-fusillisalaattia on tullut tehtyä silloin tällöin jo vuodesta 1976. Tosin huomattavasti parempaa kuin tällä ”huippukokilla”. Hyvä että hänkin keksi tonnikalan jo 2020.