Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persikka-toscapiirakka

Persikka-toscapiirakka on mantelisen mehevä ja maukas.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Persikka-toscapiirakka, pohja

  • 75 g mantelimassaa
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kylmää vettä

Persikka-toscapiirakka, täyte

  • 4–6 persikkaa
  • 75 g mantelimassaa
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelilastuja

Valmistusohje

Persikka-toscapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Kuumenna kerma kattilassa. Mittaa raastettu mantelimassa ja muut täyteainekset kattilaan ja sekoita kuorrutteeksi.

3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliopannalla ja esipaista uunissa 200-asteessa 10 minuuttia. Poista foliopanta ja lado persikanpuolikkaat piirakkapohjalle ja paista taas 10 minuuttia.

4. Lusikoi toscatäyte vuokaan ja paista kunnes persikka-toscapiirakka saa kauniin värin.

Lisää reseptejä persikasta:

Vadelma-persikkapiirakat Omena-persikkamalja Annarellan persikkapiirakka Ruoka.fi: Persikoita ja mascarponea


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persikka-toscapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.