Persikka-toscapiirakka
Persikka-toscapiirakka on mantelisen mehevä ja maukas.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Persikka-toscapiirakka, pohja
- 75 g mantelimassaa
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl kylmää vettä
Persikka-toscapiirakka, täyte
- 4–6 persikkaa
- 75 g mantelimassaa
- 1 dl kermaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 50 g mantelilastuja
Valmistusohje
Persikka-toscapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.
2. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Kuumenna kerma kattilassa. Mittaa raastettu mantelimassa ja muut täyteainekset kattilaan ja sekoita kuorrutteeksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliopannalla ja esipaista uunissa 200-asteessa 10 minuuttia. Poista foliopanta ja lado persikanpuolikkaat piirakkapohjalle ja paista taas 10 minuuttia.
4. Lusikoi toscatäyte vuokaan ja paista kunnes persikka-toscapiirakka saa kauniin värin.
Lisää reseptejä persikasta:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persikka-toscapiirakka