Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelma-persikkapiirakat

Vadelma-persikkapiirakat ovat aromikkaita pikkupiirakoita, joissa on mehevän hedelmäinen täyte.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 2 dl vadelmahilloa
  • 3 dl vadelmia
  • 4 persikkaa
  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

Vadelma-persikkapiiraat leivotaan näin:

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan tai irtopohjaisiin leivosvuokiin. Tue piiraiden reunat foliosta muovatulla pannalla ja esipaista 200–asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Sekoita vadelmat ja hillo keskenään. Lusikoi seos piirasvuokiin. Lohko persikat ja lado ne vadelmaseoksen päälle. Kypsennä piirakoita vielä noin 15 minuuttia.

3. Asettele vadelma-persikkapiirakoiden pinnalle tuoreita vadelmia ja sirota päälle tomusokeria.

Kokeile myös muita ihania vadelmaleivonnaisia: Vadelmapiirakka Sitruuna-vadelmapiiras Vadelma-ricottapiirakka Ruoka.fi: Marenki-vadelmamurupiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-persikkapiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.