Vadelma-persikkapiirakat
Valmistusohje
1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan tai irtopohjaisiin leivosvuokiin. Tue piiraiden reunat foliosta muovatulla pannalla ja esipaista 200–asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita vadelmat ja hillo keskenään. Lusikoi seos piirasvuokiin. Lohko persikat ja lado ne vadelmaseoksen päälle. Kypsennä piirakoita vielä noin 15 minuuttia.
3. Asettele vadelma-persikkapiirakoiden pinnalle tuoreita vadelmia ja sirota päälle tomusokeria.
Kokeile myös muita ihania vadelmaleivonnaisia:
Vadelmapiirakka
Sitruuna-vadelmapiiras
Vadelma-ricottapiirakka
Ruoka.fi: Marenki-vadelmamurupiirakka
Keskustelu
Kommentoi juttua: Vadelma-persikkapiirakat