Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Tulinen makkaraminestrone

Tulinen makkaraminestrone on syysruokaa parhaimmillaan. Nauti höyryävän kuuma keitto parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tulinen makkaraminestrone:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
2 lehtisellerin vartta
1 punainen chili
100 g mausteista makkaraa, esim. chorizo
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 l kanalientä
1 laakerinlehti
0.5 tl rouhittua mustapippuria
50 g spagettia
1 pss (200 g) pätkittyjä vihreitä pakastepapuja
Mainos

Lisäksi:

parmesaania

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja kuutioi lehtisellerin kanssa pieniksi. Halkaise chili ja hienonna. Kuutioi makkarat. Anna sipuleiden ja porkkanoiden kuullottua hetken aikaa kattilassa.

2. Lisää lehtisellerit, chili ja makkarat. Kääntele seosta hetken ja lisää tomaattipyree ja -murska, kanaliemi ja laakerinlehti. Mausta keitto mustapippurirouheella. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Katko spagetti noin 3 cm:n paloiksi keittoon ja lisää joukkoon myös jäiset pavut. Anna keiton kiehua vielä noin 8 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Nauti höyryävä keitto parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kera.

tulinen makkaraminestrone

Mausteinen makkara ja punainen chili antavat keitolle potkua. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Helppoja makkararuokia arkeen – katso helpot ohjeet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tulinen makkaraminestrone

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X