Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuunatut dumplingit

Tuunatut dumplingit syntyvät valmiista taikinanyyteistä nopeasti. Valitse itsellesi mieluisin täyte. Saatavana on ainakin kasvis-, kana- ja possutäytteisiä nyyttejä. Tuunattujen dumplingien kanssa ei tarvita erikseen kastiketta, sillä chilimajoneesi ja soijakastike kaadetaan suoraan nyyttien päälle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Tuunatut dumplingit

  • 1 pkt (180 g) dumplingeja, (pakaste, esim. Bejing8)

Lisäksi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 tl soija- tai yuzu ponzu -kastiketta (esim. Yutaka))
  • ½ tl seesaminsiemeniä
  • 1–2 kevätsipulia
  • ¼ chilipalkoa
  • 1 dl versoja
  • 2 oksaa korianteria
  • 2 oksaa thaibasilikaa

Valmistusohje

Tuunatut dumplingit tehdään helposti näin:

  1. Höyrytä, keitä tai paista dumplingit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita yksi desilitra majoneesia ja yksi ruokalusikallinen sriracha-chilikastiketta.
  3. Nosta kypsät dumplingit lautaselle ja valuta päälle sriracha-majoneesia sekä yksi teelusikallinen soija- tai yuzu ponzu -soijakastiketta.
  4. Viimeistele tuunatut dumplingit makusi mukaan seesaminsiemenillä, hienonnetulla kevätsipulilla, chilillä, versoilla, korianterilla ja thaibasilikalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2021.

Lue myös: Kiinalaiset nyytit

Lue myös Anna.fi: Dumplingit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuunatut dumplingit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.