
Tuunatut dumplingit
Tuunatut dumplingit syntyvät valmiista taikinanyyteistä nopeasti. Valitse itsellesi mieluisin täyte. Saatavana on ainakin kasvis-, kana- ja possutäytteisiä nyyttejä. Tuunattujen dumplingien kanssa ei tarvita erikseen kastiketta, sillä chilimajoneesi ja soijakastike kaadetaan suoraan nyyttien päälle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Munaton
Ainekset
Tuunatut dumplingit
- 1 pkt (180 g) dumplingeja, (pakaste, esim. Bejing8)
Lisäksi
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl srirachaa
- 1 tl soija- tai yuzu ponzu -kastiketta (esim. Yutaka))
- ½ tl seesaminsiemeniä
- 1–2 kevätsipulia
- ¼ chilipalkoa
- 1 dl versoja
- 2 oksaa korianteria
- 2 oksaa thaibasilikaa
Valmistusohje
Tuunatut dumplingit tehdään helposti näin:
- Höyrytä, keitä tai paista dumplingit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita yksi desilitra majoneesia ja yksi ruokalusikallinen sriracha-chilikastiketta.
- Nosta kypsät dumplingit lautaselle ja valuta päälle sriracha-majoneesia sekä yksi teelusikallinen soija- tai yuzu ponzu -soijakastiketta.
- Viimeistele tuunatut dumplingit makusi mukaan seesaminsiemenillä, hienonnetulla kevätsipulilla, chilillä, versoilla, korianterilla ja thaibasilikalla.
Lue myös: Kiinalaiset nyytit
Lue myös Anna.fi: Dumplingit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuunatut dumplingit