
Kiinalaiset nyytit
Talvi-illan hämärässä ystävät kokoontuvat nauttimaan lämpimistä leivonnaisista teepöytään tai viinilasin äärelle. Kiinalaisten nyyttien mieto maku saa potkua mausteisesta punaviinietikkakastikkeesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Maidoton
Ainekset
Kiinalaisten nyyttien kuoritaikina:
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 dl lämmintä vettä
täyte:
- 3 kiinankaalin lehteä
- 200 g jauhelihaa
- 1 rkl silputtua kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 tl sokeria
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoa
höyryttämiseen:
- muutama kiinankaalin lehti
kastike:
- 1 dl punaviinietikkaa
- inkiväärilastuja
Valmistusohje
- Sekoita kuoritaikina-ainekset keskenään. Alusta taikinaa viitisen minuuttia hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Anna taikinan levähtää kelmuun käärittynä kymmenisen minuuttia.
- Leivo taikinasta tanko. Jaa se 24 palaksi. Pyöräytä palat palloiksi ja litistä ne jauhokeossa. Kauli taikinapalat kuoriksi. Lusikoi täyte kuorille ja muovaa nyyteiksi kokoamalla taikinan reunat keskelle. Sulje nyytin suu kiepauttamalla. Nyytin somisteeksi voi solmia höyrytetystä purjosta leikatun suikaleen.
- Lado nyytit höyrykeittimeen ja höyrytä kypsiksi, noin 10 minuutta. Tarjoa kuumina inkiväärilastuilla maustetun punaviinietikan tai kiinalaisen kastikkeen kera. Nyytit voi kypsentää aasialaisessa bambukorissa tai höyrykattilassa.
Lue myös: kiinalainen possuvokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kiinalaiset nyytit