Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Unkarilainen kalakeitto halászlé

Unkarilaisessa kalakeitossa halászléssa on punaisten paprikoiden lisäksi tomaattia ja siikaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

liemi:

  • 1 kg siian perkausjätteitä
  • 1 l vettä
  • 1 punasipuli
  • 2 tl suolaa

paprikatahna:

  • 3 tomaattia
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä

Lisäksi:

  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • siikaa

Valmistusohje

  1. Fileeraa noin kilon painoinen siika nahattomiksi kalafileiksi tai pyydä kalakauppiasta fileeraamaan se. Poista kidukset ja keitä perkausjätteistä, pilkotusta sipulista, suolasta ja vedestä kalaliemi. Vettä tulee olla sen verran, että kalanperkeet peittyvät. Liemi saa kiehua hiljalleen noin puoli tuntia.
  2. Valmista kalaliemen kiehuessa vihannestahna. Kuori tomaatit. Leikkaa ristiviilto tomaatin päälle ja kasta muutamaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Kun kuoret alkavat irrota, nosta tomaatit vedestä ja kuori.
  3. Pilko tomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi, jätä puoli paprikaa pilkkomatta. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää tomaatit sekä paprikat. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  4. Siivilöi kalaliemi. Mausta liemi paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää liemeen paprikatahna ja reilun kokoisiksi paloiksi leikatut siikafileet sekä loput paprikasta melko suurina suupaloina.
  5. Keitä keittoa noin 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa lettileivän kanssa.

Katso myös: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Unkarilainen kalakeitto halászlé

Sinun täytyy kommentoidaksesi.