
Uunifeta kikherneillä
Fetajuusto kieritellään seesaminsiemenissä ja paistetaan uunissa pehmeäksi. Rapeaksi paistetun juuston kanssa maistuvat tomaattimehussa muhineet kikherneet. Tarjoile leivän kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Uunifeta kikherneillä
- 200 g fetajuustoa
- ½ dl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- 2 dl kypsiä kikherneitä
- 200 g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
- 4 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Nosta fetajuusto uunivuokaan.
- Kaada mukaan kikherneet ja puolita tomaatit vuokaan myös.
- Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
- Paista 240 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Pari viimeistä minuuttia voit paistaa grillivastuksella, jos uunisi ei ruskista juustoa.
- Tarjoa uunifeta kikherneillä sellaisenaan leivän kanssa. Pyyhi leivällä astiasta mukaan myös herkullinen tomaateista ja öljystä muodostunut tomaattimehu.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunifeta kikherneillä