Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunifeta kikherneillä

Fetajuusto kieritellään seesaminsiemenissä ja paistetaan uunissa pehmeäksi. Rapeaksi paistetun juuston kanssa maistuvat tomaattimehussa muhineet kikherneet. Tarjoile leivän kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunifeta kikherneillä

  • 200 g fetajuustoa
  • ½ dl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
  • 2 dl kypsiä kikherneitä
  • 200 g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Nosta fetajuusto uunivuokaan.
  2. Kaada mukaan kikherneet ja puolita tomaatit vuokaan myös.
  3. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
  4. Paista 240 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Pari viimeistä minuuttia voit paistaa grillivastuksella, jos uunisi ei ruskista juustoa.
  5. Tarjoa uunifeta kikherneillä sellaisenaan leivän kanssa. Pyyhi leivällä astiasta mukaan myös herkullinen tomaateista ja öljystä muodostunut tomaattimehu.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunifeta kikherneillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.