Reseptit
30-60 min
2
Kiitos

Uunimuikut ja juuressose

Muikku on suomalainen herkkukala. Kypsennä se voissa paistamisen sijaan kevyesti uunissa, savustimessa tai grillissä. Tarjoa perunan sijaan juuressurvosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunimuikut:

500 g muikkuja
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
timjamin oksia

Juuressose

1 pakkaus keittojuureksia
vettä, suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Pane juurespakkauksen kasvikset kiehuvaan, vähään ja suolalla maustettuun veteen ja keitä 20 minuuttia.

2. Sekoita öljy, mausteet, silputtu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja timjami kulhossa. Pyöritä muikkuja öljyseoksessa ja lado kalat uunivuokaan. Kypsennä kaloja uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.

3. Valuta kasviksista vesi, soseuta ja lisää öljy.

uunimuikut ja juuresose

Vaihda lohi muikkuihin ja pottumuusi juuressoseeseen. Kuva: Jorma Marstio

Lisää reseptejä:

Paistetut muikut
Keiteleen muikkukeitto
Kaupunkilainen muikkukukko
Ruoka.fi: Moderni muikkuvuoka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunimuikut ja juuressose

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X