Kaupunkilainen muikkukukko
Muikkukukko on perinteinen herkku. Tarjoile kotimaista kalaa juhlissa uudessa muodossa. Tässä ohjeessa kalakukko päivitetään modernimmaksi. Rapeaksi paistetut muikut kääritään pekoniin ja tarjotaan tillivoilla voidellulta hapankorpulta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
Muikut:
- 500 g perattuja muikkuja
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 2 dl jauhettua tai rouhittua hapankorppua
- 1 tl suolaa
- 1 paketti pekonia
Lisäksi
- hapankorppuja
- tillivoita
Valmistusohje
Muikkukukko moderniin tyyliin valmistuu näin helposti.
1. Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Sekoita teelusikallinen suolaa monitoimikoneessa jauhettuihin hapankorppuihin. Pyöräytä kalat hapankorppurouheessa.
2. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja kierrä pekonisuikale kalan ympärille. Lado muikut pellille ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.
3. Tarjoa tillisilpulla maustetulla voilla sipaistun, pitkänomaisen hapankorpun kanssa.
Katso myös: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tirrimuikut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaupunkilainen muikkukukko