Vadelma-persikkaruukku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vadelma-persikkaruukku
- 750 g lohkottuja persikoita
- 5 dl (250 g) vadelmia
Liemi
- 2 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 3 dl vodkaa
Valmistusohje
Vadelma-persikkaruukku valmistuu helposti näin:
1. Pane persikanlohkot ja vadelmat kerroksittain puhtaaseen ja kuumennettuun lasitölkkiin. Kiehauta vesi sekä sokeri ja anna liemen jäähtyä. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet sokeriliemen joukkoon. Lisää vodka.
2. Kaada liemi persikoiden ja vadelmien päälle ja lisää halkaistu vaniljatanko tölkkiin. Pane päälle paino, jotta hedelmät ja marjat pysyvät liemen peitossa. Pane päälle kansi ja anna maustua vähintään neljä viikkoa. Säilytä vadelma-persikkaruukku kylmässä.
Vinkki: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään ihana persikka-vadelmajäätee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelma-persikkaruukku