Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimeren kalkkunaleikkeet

Välimeren kalkkunaleikkeet ovat kevyttä ja helppoa kesäruokaa. Leikkeet maustetaan kuivamausteseoksella, jossa maistuu rosmariini, oregano ja timjami.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • 6 kpl kalkkunan ohutleikettä
  • 2 rkl öljyä

Rub eli kuivamarinadi

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 tl sitruunankuorta
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Mittaa kaikki rub-ainekset mortteliin ja hienonna.

Sivele kalkkunanlihat molemmin puolin ensin öljyllä ja hiero pintaan sitten rubi. Anna mausta viileässä tunnin, pari. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista.

Grillaa kalkkunan ohutleikkeitä molemmin puolin 2-3 minuuttia.

Tarjoile valkosipulipapujen kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimeren kalkkunaleikkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.