Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipuli-yrttisuola

Maustetut suolat antavat lisämakua ruoan valmistuk­sessa ja ovat myös ihana ruokalahja herkkusuulle.

Ainekset

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl sormisuolaa (Maldon)
  • 2 dl yrttejä (lehtipersilja, timjami, salvia)

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulit. Laita valkosi­pulit ja puolet suolasta tehosekoit­timeen ja tee tasainen tahna. Lisää loput suolasta ja yrtit. Paina pulse­ nappulaa noin 5 kertaa.

2. Levitä suola uunipellille leivin­paperin päälle, älä peitä.

3. Anna kuivua huoneenlämmös­sä yön yli. Purkita lasipurkkei­hin. Suolaa säilyy tiiviissä pur­kissa noin kuukauden.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/16.

Myös nämä ruokalahjat ilahduttavat pukinkontissa:

Appelsiinimarmeladi

Appelsiinimarmeladi

marinoidut jouluhedelmät

Marinoidut jouluhedelmät

raparperi-viikunachutney

Raparperi-viikunachutney

Ruoka.fi: Tyrniketsuppi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-yrttisuola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.