
Tofucurry
Tofucurry on lämpimän mausteinen vegeruoka, joka valmistuu helposti, kunhan maustekaappisi on kunnossa. Kookosmaito pyöristää makumaailman lempeäksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tofucurry
- 600 g maustamatonta tofua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
Kastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 400 g paseerattua tomaattia
- 2 dl kookoskermaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Tofucurry valmistuu helposti näin:
- Aloita kuivaamalla tofut. Ota kaksi pakettia maustamatonta tofua. Leikkaa tofupalat viipaleiksi ja kuivaa pinnat huolellisesti keittiöpyyhkeen tai talouspaperiin. Kuutioi viipaleet.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Paista rapeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää kaksi ruokalusikallista soijakastiketta. Anna imeytyä tofukuutoihin. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä.
- Kuumenna pannulla tai kattilassa kaksi ruokalusikallista rypsiöljy ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.
- Lisää valkosipuli ja inkivääri sekä ruokalusikallinen currya, teelusikallinen jauhettua korianteria ja teelusikallinen juustokuminaa. Anna mausteiden avautua parin minuutin ajan. Lisää kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä. Sekoita. Lisää 400 grammaa paseerattua tomaattia ja kaksi desilitraa kookoskermaa sekä teelusikallinen suolaa ja teelusikallinen sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen hautua 20 minuuttia. Lisää paistetut tofut ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia.
- Maista tofucurry ja säädä tarvittaessa makua.
Vinkki! Tarjoa tofucurry keitetyn riisin, naanleivän ja cashewpähkiöiden kera. Hienonna lopuksi annoksen päälle tuoretta korianteria.
Lue myös Anna.fi: Tofu-nuudelikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tofucurry