
Vanhan ajan vaniljavanukas
Vanhan ajan vaniljavanukas maistuu tuoreiden mansikoiden kanssa täydelliseltä kuin kesäpäivä. Katso tästä resepti ja tee vanukas isoäidin tapaan.
Ainekset
Vanhan ajan vaniljavanukas:
- 50 g voita
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 0.5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- tai vaniljatanko
- 2 kananmunan keltuaista
Valmistusohje
Vanhan ajan vaniljavanukas valmistetaan näin.
- Sulata voi kattilassa. Kiehauta jauhot voissa ja lisää maito pieninä erinä koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kuumentua ja sekoita koko ajan. Jauhot kypsyvät ja kastike saostuu.
- Lisää halkaistu vaniljatanko tai vaniljasokeri ja sokeri. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia ja sekoita joukkoon keltuaiset. Sekoita koko ajan, että keltuainen kypsyy ja saostaa kastiketta lisää.
- Jäähdytä kylmässä vesihauteessa vähän väliä sekoitellen. Kastike on valmista kun se on täysin jäähtynyt. Valmista se mieluiten edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa. Kylmettyessään se vielä vähän saostuu paksummaksi.
Katso myös: Vaniljaiset herkut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vaniljakiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vanhan ajan vaniljavanukas
Miksi reseptissä puhutaan kastikkeesta kun kyseessä pitäisi olla vanukas?? Siis kummasta reseptissä on kyse??
Itse tulkitsin sen niin, että koostumus vastaa kastiketta ennen kuin saostuu ja jähmettyy paksuksi vanukkaaksi. Tämä ohje toimii 😁
Maistuu mainiosti myös, jos teet suklaisen version. Jää kaupan vanukkaat toiseksi.
Itsellä tuli pelkkää lientä, oli yön pakkasessa, eipä jähmettynyt
Jauhoina voi käyttää peruna- tai maissijauhoja. Lisäksi on tärkeää kuumentaa keltuaiset rauhassa kunnolla.
Aivan järjettömän hyvää! Sekoitin koko ajan kattilassa, sekä hauteessa ja tuli uskomattoman kuohkeaa 🙂 jos haluaa lohkeavaa vanukasta – kannattaa lisätä vähän jauhoja.
Ala-arvoisen huono ohje. Olen melko kokenut jälkiruuan laittaja ja tämähän muistutti koostumukseltaan enemmän kastikettä kuin vanukasta. Jauhoja lisäsin päälle desilitran ja lopuksi päädyin lisäämään vielä liivatetta, jotta kastike kunnolla hyytyy.