Reseptit
30-60 min
6

Vappu keittiössä

Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Vappu Pimiän lapset rakastavat tätä ruokaa. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjoillaan uudella tavalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
pari ripausta chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl ruokakermaa
500 g spagettia
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Keitä spagetti valmiiksi. Keitä sitä 1-2 minuuttia alle normaalin keittoajan.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon kerma ja anna porista vielä kymmenen minuuttia. Tarkista maku.
  5. Sekoita kastike ja pasta keskenään, kaada vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja nosta uuniin noin 15 minuutiksi.

Avainsanat

Keskustelu

Kuulostaa hyvältä, tämä menee kokeiluun! Jäin ihmettelemään, miksi keitosta pitää keittää niin kauan? Jos vain laittaisi vähemmän vettä…?

Meillä jauhelihan korvaa toisinaan härkis, kinkkumurut tms ( pussitavaraa, pizzaan oikeastaan tarkoitettu) . Maustehyllyä ei tarvise joka ikinen kerta käydä läpi. Sillä tempulla kaikki sorsselit maistuvat aina samalta. Johan tympii ! Kerralla vain pari toisiinsa sopivaa tehostetta. Muutkin makaronimallit käy. – Uuniin meillä kaikki myöhästelijöitten annokset ennenkin työnnetty. Nyt kokeillaan minkä säväyksen juustokuorrutus tekee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.