Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka 

60
min
6 annosta
30-60 min
Vappu Pimiän lapset rakastavat tätä ruokaa. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjoillaan uudella tavalla.

Ainekset

1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
pari ripausta chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl ruokakermaa
500 g spagettia
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Keitä spagetti valmiiksi. Keitä sitä 1-2 minuuttia alle normaalin keittoajan.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon kerma ja anna porista vielä kymmenen minuuttia. Tarkista maku.
  5. Sekoita kastike ja pasta keskenään, kaada vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja nosta uuniin noin 15 minuutiksi.
05.10.2017
Vappu Pimiä
Pekka Holmström