Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Vappu Pimiän lapset rakastavat tätä ruokaa. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjoillaan uudella tavalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Spagettivuoka:

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • loraus oliiviöljyä
  • 500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl valkopippuria
  • ¼-½ tl chilijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 500 g spagettia
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Vappu Pimiän spagettivuoka valmistuu näin helposti:

Vappu Pimiän spagettivuoka on koko perheen lempiruoka.

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Keitä spagetti valmiiksi. Keitä sitä 1-2 minuuttia alle normaalin keittoajan.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon kerma ja anna porista vielä kymmenen minuuttia. Tarkista maku.
  5. Sekoita kastike ja pasta keskenään, kaada vuokaan, ripottele spagettivuoan päälle juustoraaste ja nosta uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa spagettivuoka raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin tehdään koko perheen suosikki – raketti-spagettilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

mari

Kuulostaa hyvältä, tämä menee kokeiluun! Jäin ihmettelemään, miksi keitosta pitää keittää niin kauan? Jos vain laittaisi vähemmän vettä…?

Italo

Mitä pidempi haudutus, sitä täyteläisempi maku.

Papuliini

Meillä jauhelihan korvaa toisinaan härkis, kinkkumurut tms ( pussitavaraa, pizzaan oikeastaan tarkoitettu) . Maustehyllyä ei tarvise joka ikinen kerta käydä läpi. Sillä tempulla kaikki sorsselit maistuvat aina samalta. Johan tympii ! Kerralla vain pari toisiinsa sopivaa tehostetta. Muutkin makaronimallit käy. – Uuniin meillä kaikki myöhästelijöitten annokset ennenkin työnnetty. Nyt kokeillaan minkä säväyksen juustokuorrutus tekee.

Tyhmä saa olla mut ei…

Siinä sitä on taas järjentön energian tuhlaus ohje. Kuumentakaa se uuni vasta, kun lisäätte kerman. Aivan turhaa uuni päällä ennen sitä. Toisaalta jos ei ole rahalla väliä niin antaa palaa.

Elvis

Toi on hyvin yleinen ohje ja naurettava, että ekana se uuni päälle.

Järjestyksenvalvoja

Samaa mieltä tuosta uunin kuumennuksesta! Lisäksi pastatkin ehtii keitellä myöhemmin, etteivät klimppiinny kastiketta haudutellessa. Itse paistan myös jauhelihan ennen kuin lisään sipulit, eivät pala silloin. Muuten ihan mainio perusresepti, mistä kiitos.

sirpuli

Samaa mietin, kun tätä ruokaa tein: Uuni myöhemmin lämpenemään, samoin spagetin voi keittää myöhemmin. Nyt ehti klimppiintyä sillä aikaa, kun kastike hautui.

Lilli

Oli ihan tosi mautonta

JAANATAR

Suolan tilalle laitan lihaliemikuution ja soijaa sekä 2 isoa sipulia. Hitaasti hauduttamalla tulee tosi hyvä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.