Reseptit
30-60 min
6
Vappu Keittiössä - avatar

Vappu Keittiössä

Kiitos

Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Vappu Pimiän lapset rakastavat tätä ruokaa. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjoillaan uudella tavalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Spagettivuoka:

1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
pari ripausta chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria
500 g paseerattua tomaattia
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl ruokakermaa
500 g spagettia
2 dl juustoraastetta
Mainos

Valmistusohje

Vappu Pimiän spagettivuoka valmistuu näin helposti.

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Keitä spagetti valmiiksi. Keitä sitä 1-2 minuuttia alle normaalin keittoajan.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon kerma ja anna porista vielä kymmenen minuuttia. Tarkista maku.
  5. Sekoita kastike ja pasta keskenään, kaada vuokaan, ripottele spagettivuoan päälle juustoraaste ja nosta uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa spagettivuoka raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raketti-spagettilaatikko

Keskustelu

Kuulostaa hyvältä, tämä menee kokeiluun! Jäin ihmettelemään, miksi keitosta pitää keittää niin kauan? Jos vain laittaisi vähemmän vettä…?

Meillä jauhelihan korvaa toisinaan härkis, kinkkumurut tms ( pussitavaraa, pizzaan oikeastaan tarkoitettu) . Maustehyllyä ei tarvise joka ikinen kerta käydä läpi. Sillä tempulla kaikki sorsselit maistuvat aina samalta. Johan tympii ! Kerralla vain pari toisiinsa sopivaa tehostetta. Muutkin makaronimallit käy. – Uuniin meillä kaikki myöhästelijöitten annokset ennenkin työnnetty. Nyt kokeillaan minkä säväyksen juustokuorrutus tekee.

Siinä sitä on taas järjentön energian tuhlaus ohje. Kuumentakaa se uuni vasta, kun lisäätte kerman. Aivan turhaa uuni päällä ennen sitä. Toisaalta jos ei ole rahalla väliä niin antaa palaa.

Samaa mieltä tuosta uunin kuumennuksesta! Lisäksi pastatkin ehtii keitellä myöhemmin, etteivät klimppiinny kastiketta haudutellessa. Itse paistan myös jauhelihan ennen kuin lisään sipulit, eivät pala silloin. Muuten ihan mainio perusresepti, mistä kiitos.

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X