Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän valkosipulipasta

Ammottaako jääkaappi tyhjyyttään? Löysitkö sieltä vain kannikan parmesaania? Vappu Pimiän valkosipulipasta on hittipasta, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vappu Pimiän valkosipulipasta

  • 400 g spagettia
  • 3–5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua chilirouhetta
  • 1 dl tuoretta persilijaa

Lisäksi

  • 1 viipale kuivahtanutta leipää murustettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Vappu Pimiän valkosipulipasta tehdään helposti näin:

”Etenkin mieheni rakastaa tätä valkosipulipastaa. Ohje toimii silloin, kun on kiire eikä jääkaapissa ole mitään juustoa kummoisempia raaka-aineita”, Vappu Pimiä kertoo.

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää suolaa keitinveteen.
  2.  Kun pastavesi kiehuu, lisää spagetti. Muista keittää pasta aina väljässä vedessä eli varaa tarpeeksi iso kattila ja runsaasti vettä.
  3.  Hienonna valkosipulit ja persilja. Kun spagetin keitinaikaa on jäljellä muutama minuutti laita oliviiviöljy, valkosipuli ja chilirouhe paistinpannulle ja kuullota, mutta ole tarkkana ettei valkosipuli pala. Lisää sekaan leivänmurut, persilja sekä suolaa ja pippuria. Leivänmuruja ei välttämättä tarvitse lisätä, jos sinulla ei ole vanhaa leipää.
  4. Ota pannu pois liedeltä. Valuta spagetti ja kaada se pannulle muiden ainesten päälle ja pyörittele. Vappu Pimiän valkosipulipasta nautitaan raastetun parmesaanin kera.

Lue myös: Kova nälkä eikä mitään syötävää? Nämä 5 ruokaa syntyvät lähes tyhjästä

Lue myös Anna.fi: Pasta x 7 – ota talteen helpot reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän valkosipulipasta

Oleum et operam perdidi

Desilitra oliiviöljyä? Ei kai sentään.

Lissu

On varmaan hyvää mutta proteiini puuttuu 🤔

Juhani. K.

Ei öljyä, kannattaa käyttää mielummin öljypohjaista pasta kastiketta.

Sannis

Hyvaa ja helppoa!

KirsiM

Perjantai-ilta enkä jaksanut lähteä kauppaan. Kaapista löytyi sopivasti tarveaineet. Tuunasin lisäämällä päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja voil’a. Maukas iltapala syntyi käden käänteessä – ja myös minun mieheni ihastui tähän ruokaan. Kera punaviinin ja viikonloppu lähti hyvin käyntiin, kiitos Vappu!

stig rör

julkkiskokki: näin keität makaroonia ja laitat mausteita sekaan. tämmöstäkö jengi on vailla?

Ava

Itte laitan savuporoa lisäksi

Joopajoo

Tämä ei ole mikään Vapun pasta, vaan satoja vuosia vanha Pasta all`Aglio, Olio & Peperoncino.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.