Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Vappu Pimiän valkosipulipasta

Ammottaako jääkaappi tyhjyyttään? Löysitkö sieltä vain kannikan parmesaania? Tämä hittipasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Valkosipulipasta:

400 g spagettia
3–5 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua chilirouhetta
kourallinen tuoretta persilijaa

Lisäksi:

kuivahtanutta leipää murustettuna
1 dl oliiviöljyä
raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää suolaa keitinveteen.
  2.  Kun pastavesi kiehuu, lisää spagetti. Muista keittää pasta aina väljässä vedessä eli varaa tarpeeksi iso kattila ja runsaasti vettä.
  3.  Hienonna valkosipulit ja persilja. Kun spagetin keitinaikaa on jäljellä muutama minuutti laita oliviiviöljy, valkosipuli ja chilirouhe paistinpannulle ja kuullota, mutta ole tarkkana ettei valkosipuli pala. Lisää sekaan leivänmurut, persilja sekä suolaa ja pippuria. Leivänmuruja ei välttämättä tarvitse lisätä, jos sinulla ei ole vanhaa leipää.
  4. Ota pannu pois liedeltä. Valuta spagetti ja kaada se pannulle muiden ainesten päälle, pyörittele ja nauti raastetun parmesaanin kera.

Katso myös: Kova nälkä eikä mitään syötävää? Nämä 5 ruokaa syntyvät lähes tyhjästä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän valkosipulipasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X