Reseptit
10
Kiitos

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Ranskalainen suklaakakku on Vapun ensimmäisiä julkaistuja ohjeita. Se on yhtä suosittu vuodesta toiseen. Suklainen koostumus vain sulaa suuhun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

200 g voita
200 g taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata
2 dl sokeria
4 kananmunia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (20 cm).
  2. Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai mikrossa.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon, älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta.
  4. Voitele vuoka voilla ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja nosta vuoka uunin keskitasolle. Paista kakkua 12-15 minuuttia, riippuen vuoan koosta.
  5. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  6. Kumoa kakku vadille, halutessasi voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.

Keskustelu

Voiko kakun pakastaa? Vai kärsiikö kakun koostumus?
Jos voi pakastaa, niin sulatus jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kiitos!

Kakun voi pakastaa ja sulattaa hitaasti jääkaapissa. Ota kuitenkin sulanut kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Onko joku saanut kakun onnistumaan ohjeen paistoajalla? Pitäisikö olla kiertoilma päällä?

Kakun on tarkoitus jäädä sisältä valuvaksi, jos haluat kiinteämmän kakun paista vähän kauemmin ja pudota lämpötilaa 175-200 asteeseen, jotteivät reunat kuivu.

Ihmettelen vähän tätä reseptiä koska aitoon ranskalaiseen suklaakakkuun ei tule ollenkaan jauhoja. Siihen vatkataan erikseen keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset sokerin kanssa. Siitä tulee se kuohkeus.

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X