Reseptit
yli 60 min
10

Vegaanin mustikkaleivokset

Vegaaniystävää on mukava hemmotella kotimaisista mustikoista valmistetuilla raakakakun tapaan valmistetuilla leivoksilla, joita leipoessa ei tarvitse hikoilla kuuman uunin ääressä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vegaanisen mustikkaleivoksen pohja:

150 g liotettuja ruskeita manteleita
2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia

Mustikkatäyte:

1 dl kookosöljyä
300 g liotettuja cashewpähkinöitä
4 dl tuoreita mustikoita
4 rkl vaahterasiirappia
1/4 tl vaniljajauhetta

Koristeluun:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Nosta ensin pohjan mantelit ja täytteen cashewpähkinät erikseen likoamaan 1–2 tunniksi runsaaseen kylmään veteen. Jauha monitoimikoneessa pohjaseoksen huolella valutettuja manteleita ja kookoshiutaleita noin minuutti tahmeaksi massaksi. Kaavi seos kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja vaahterasiirappi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen muotoisen leipävuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Nosta valutetut cashewpähkinät samaan monitoimikoneen kulhoon, jossa valmistit pohjaseoksen. Jauha pähkinöitä noin minuutin ajan täydellä teholla. Lisää joukkoon mustikat, sulatettu kookosöljy, siirappi ja vaniljajauhe. Aja tasaiseksi seokseksi. Valuta seos vuokaan manteli-kookospohjan päälle ja peitä kelmulla. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.

3. Nosta vegaaninen mustikkapiirakka varoen leivinpaperin avulla vuoasta. Koristele ja leikkaa leivospaloiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/18.

Maista myös näitä raakaleivonnaisia:

Mustaherukkatartaletit ilman uunia

Mustaherukka-tartaletit ilman uunia

jaffa_raakakakku

Jaffa-raakakakku

porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset ilman uunia

Anna.fi: Pähkinäiset raakaleivokset

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.