Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen skagenröra

Vegaaninen skagenröra tehdään katkarapujen sijaan savutofusta. Perinteisen skagenröran tapaan myös tämä vegaaninen versio on ihanaa makean saaristolaisleivän kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vegaaninen skagenröra

  • 300 g savutofua (esim. Jalo)
  • 200 g kaurakeviä tai kaura-fraichea (kaurasta tehtyä kermaviilin tapaista)
  • 1 dl vegaanista majoneesia (itse tehtyä tai valmista)
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria myllystä
  • ¼ tl sokeria
  • 2  rkl merilevähiutaleita

Tarjolle

  • 10 saaristolaisleipäviipaletta

Valmistusohje

Vegaaninen skagenröra tehdään helposti näin:

  1. Murskaa 300 grammaa savutofua haarukalla muruiksi sekoituskulhossa.
  2. Lisää joukkoon yksi purkki eli 200 grammaa kaurakeviä ja yksi desilitra vegaanista majoneesia. Lisää neljä ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita ne tofun joukkoon. Lisää yksi teelusikallinen suolaa, 1/4 teelusikallista valkopippuria, 1/4 teelusikallinen sokeria ja kaksi ruokalusikallista merilevähiutaleita.
  3. Laita vegaaninen skagentahna jääkaappiin ja anna tekeytyä kylmässä yön yli. Sekoita vähän ennen tarjoilua.
  4. Vegaaninen skagenröra maistuu leivän päällä tai perunoiden kanssa juhlapöydässä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Lue myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi: Toast skagen on ruotsalainen klassikko – tee itse superherkulliset katkarapuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen skagenröra

Sinun täytyy kommentoidaksesi.