
Vegaaninen skagenröra
Vegaaninen skagenröra tehdään katkarapujen sijaan savutofusta. Perinteisen skagenröran tapaan myös tämä vegaaninen versio on ihanaa makean saaristolaisleivän kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vegaaninen skagenröra
- 300 g savutofua (esim. Jalo)
- 200 g kaurakeviä tai kaura-fraichea (kaurasta tehtyä kermaviilin tapaista)
- 1 dl vegaanista majoneesia (itse tehtyä tai valmista)
- 4 rkl hienonnettua tilliä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan puristettu mehu
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria myllystä
- ¼ tl sokeria
- 2 rkl merilevähiutaleita
Tarjolle
- 10 saaristolaisleipäviipaletta
Valmistusohje
Vegaaninen skagenröra tehdään helposti näin:
- Murskaa 300 grammaa savutofua haarukalla muruiksi sekoituskulhossa.
- Lisää joukkoon yksi purkki eli 200 grammaa kaurakeviä ja yksi desilitra vegaanista majoneesia. Lisää neljä ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita ne tofun joukkoon. Lisää yksi teelusikallinen suolaa, 1/4 teelusikallista valkopippuria, 1/4 teelusikallinen sokeria ja kaksi ruokalusikallista merilevähiutaleita.
- Laita vegaaninen skagentahna jääkaappiin ja anna tekeytyä kylmässä yön yli. Sekoita vähän ennen tarjoilua.
- Vegaaninen skagenröra maistuu leivän päällä tai perunoiden kanssa juhlapöydässä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.
Lue myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille
Lue myös Anna.fi: Toast skagen on ruotsalainen klassikko – tee itse superherkulliset katkarapuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen skagenröra