Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vietnamilainen kanakeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vietnamilainen kanakeitto

  • 1 kpl sitruunaruohon varsi
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • ½ l kana- tai lihalientä
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 6 kpl neilikkaa
  • 4 kpl tähtianista
  • 1 kpl kanelitanko
  • 1 tl ruokokidesokeria
  • 1 kpl makea sipuli
  • 3 kpl broilerinfileetä
  • noin 100 g leveitä riisinuudeleita
  • 50 g mungpavun ituja
  • 1 kpl limetin mehu
  • noin 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. thaibasilikaa, minttua, korianteria
  • ½ kpl punainen chili

Rapeat kurkkusuikaleet

  • 1 kpl vihreä kurkku
  • jääpaloja
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 ripaus sokeria

Valmistusohje

Vietnamilainen kanakeitto eli pho-keitto broilerista valmistuu näin:

Vietnamilainen kanakeitto on mukaelma vietnamilaisesta pho-keitosta, jossa käytetään perinteisesti naudanlihaa. Broilerinfileen tai kurkkusuikaleet voi halutessaan korvata esimerkiksi katkaravunpyrstöillä, tofulla, retikkasuikaleilla, maa- tai suolapähkinöillä.

1. Valmista ensin rapeat kurkkusuikaleet. Huuhtele kurkku ja vedä kuoren pinnalta sitrusraudalla pitkiä suikaleita. Nosta kurkkusuikaleet jääveteen ja nosta kulho jääkaappiin. Anna kurkkujen kihartua rauhassa kylmässä muutaman tunnin.

2. Valmista kanakeitto. Poista sitruunaruohosta muutama kerros ulointa osaa sekä kuivat päät ja tyvi. Murskaa veitsenlappeella pehmeät osat hienoksi ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Nosta kattilaan kanaliemi, paloiteltu ja murskattu sitruunaruoho, kuorittu ja viipaloitu inkivääri, kalakastike, mausteet ja sokeri. Keitä lientä 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Siivilöi liemi ja nosta takaisin kattilaan.

3. Kuori ja halkaise sipuli. Viipaloi sipuli hyvin ohuiksi lastuiksi, esimerkiksi mandoliinin avulla. Nosta sipulit liemeen. Paloittele broilerinfileet ja lisää keiton joukkoon. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää riisinuudelit keittoon ja anna niiden pehmentyä. Lisää kanakeittoon idut ja mausta keitto limetinmehulla.

4. Valuta kihartuneet kurkkusuikaleet ja mausta riisiviinietikalla ja ripauksella sokeria. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoile höyryävän kanakeiton koristeena hienonnettuja yrttejä ja chiliä sekä kurkkusuikaleita.

Katso myös: Vietnamilainen kanasalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pho-keitto ei jätä ketään kylmäksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vietnamilainen kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.