Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vihreä papusalaatti

Vihreä papusalaatti on simppeli ja nopeasti valmistuva lisuke, joka maistuu niin liha-, kala- ja kasvisruokien kaverina. Salaatin voi halutessaan viimeistellä rucolan lehdillä, mutta pavut ja kastike tekevät tästä salaatista jo vastustamattoman.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vihreä papusalaatti

  • 400-500 g vihreitä papuja
  • vettä, suolaa

kastike:

  • 1 salottisipuli
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl rakuuna- tai fines herbes -yrttiviinietikkaa
  • kirveliä
  • 1 tl sinappia
  • (rucola-salaattia)
  • musta- tai sitruunapippuria

Valmistusohje

Vihreä papusalaatti syntyy näin.

  1. Keitä pavut. Ne saavat jäädä rapean kiinteiksi ja kauniin vihreiksi. Valuta. Jos tarjoat salaatin kylmänä, huuhdo pavut kylmällä vedellä, niin niiden väri säilyy vihreänä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Niiden maku pehmenee, jos kuullotat ne kevyesti öljyssä. Sekoita öljy, etikka, kuullotetut sipulit, hienonnettu kirveli, sinappi ja pippuri. Kaada kastike papujen päälle, sekoita ja kaada astiaan. Jos haluat salaattiin rucolaa laita sitä ensin kulhon pohjalle ja pavut päälle.

Katso myös: Valkosipulipavut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Soijakastikkeessa marinoituja vihreita papuja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreä papusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.