Vihreä papusalaatti
Vihreä papusalaatti on simppeli ja nopeasti valmistuva lisuke, joka maistuu niin liha-, kala- ja kasvisruokien kaverina. Salaatin voi halutessaan viimeistellä rucolan lehdillä, mutta pavut ja kastike tekevät tästä salaatista jo vastustamattoman.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vihreä papusalaatti
- 400-500 g vihreitä papuja
- vettä, suolaa
kastike:
- 1 salottisipuli
- 1-3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl rakuuna- tai fines herbes -yrttiviinietikkaa
- kirveliä
- 1 tl sinappia
- (rucola-salaattia)
- musta- tai sitruunapippuria
Valmistusohje
Vihreä papusalaatti syntyy näin.
- Keitä pavut. Ne saavat jäädä rapean kiinteiksi ja kauniin vihreiksi. Valuta. Jos tarjoat salaatin kylmänä, huuhdo pavut kylmällä vedellä, niin niiden väri säilyy vihreänä.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Niiden maku pehmenee, jos kuullotat ne kevyesti öljyssä. Sekoita öljy, etikka, kuullotetut sipulit, hienonnettu kirveli, sinappi ja pippuri. Kaada kastike papujen päälle, sekoita ja kaada astiaan. Jos haluat salaattiin rucolaa laita sitä ensin kulhon pohjalle ja pavut päälle.
Katso myös: Valkosipulipavut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Soijakastikkeessa marinoituja vihreita papuja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä papusalaatti