Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Raikas ja miedon ruohomainen vihreä tee antaa makua grillattavalle lohelle. Helposti hajoava kala ja vihannekset on helppo grillata tarttumattomassa grillikorissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
700–800 g lohifileen paksuinta osaa
1 rkl seesamiöljyä
1 ps vihreää teetä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohesta neljä annospalaa. Leikkaa jokaiseen palaan keskelle viilto nahkaan saakka. Käännä palat auki lohimedaljongeiksi.

2. Sivele lohimedaljonkien molemmille puolille seesamiöljyä. Ripottele leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle tasaisesti teepussin sisältö ja sirota päälle mausteet. Kääntele lohipalat mausteseoksessa.

3. Nosta lohipalat grillikorissa tai -alustassa kuumaan grilliin. Anna niiden paahtua kunnolla pohjasta. Käännä ja vähennä lämpöä, ja grillaa vielä muutama minuutti toiselta puolelta. Tarjoa grillatun lohen kanssa grillattua salaattia ja limetti-jogurttikastiketta.

Lisää reseptejä:

Cape malay -lohi
Kala-kasvisvartaat
Ruoka.fi: Teriyakilohi

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X