Viikunabellini
Viikunabellini on ihastuttava muunnos klassikkodrinkistä. Se sopii loistavasti joulunajan juhlien tervetuliaismaljaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Viikunasose:
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- 8 tuoretta viikunaa
Lisäksi:
- 1 pullo (0,375 l) roseekuohuviiniä
- 2-4 tuoretta viikunaa
Valmistusohje
Viikunabellini tehdään helposti näin:
1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa muutama minuutti. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Kuori ja soseuta viikunan hedelmäliha. Sekoita viikunasose kylmän sokeriliemen joukkoon.
2. Jaa viikunaliemi laseihin juuri ennen tarjoilua. Valuta päälle hitaasti kuohuviini ja sekoita juoma lusikalla. Koristele viikunoilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17.
Vinkki: Tarjoa viikunabellini alkujuomana esimerkiksi pikkujouluissa.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy twisted bellini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikunabellini