
Parhaat pikkujoulut – katso kattausvinkit ja helpot tarjottavat illanistujaisiin
Pikkujoulut käynnistävät loppuvuoden juhlasesongin. Herkulliset pikkujoulutarjottavat valmistellaan hyvissä ajoin, ja vieraiden saapuessa illanistujaiset voivat alkaa.
Pikkujoulut ovat odotettu juhla. Ikimuistoisten ruokien lisäksi pikkujoulutunnelmaan siivittävät kaunis kattaus ja juhlavat koristeet. Näyttävän juhlakattauksen loihdit näillä vinkeillä:
- Pikkujoulukattauksen tunnelma syntyy kynttilöillä ja kukilla, jotka voi ripotella erikokoisiin pieniin maljakoihin pöydälle. Kokoa kotoa löytyviä maljakoita ja kynttilänjalkoja pieniksi asetelmallisiksi ryppäiksi, ja lisää niihin leikkokukkia tai oksia luonnosta.
- Jokaiselle juhlijalle voi varata pellavaservetin, jonka ympärille on kiedottu samettinauha ja havuja koristeeksi.
- Juhlatunnelmaan sopivat värit ovat esimerkiksi murrettu viininpunainen ja roosa ripauksella kultaa ja vihreää.
- Juhlajuomaksi tietysti kuplivaa italialaista proseccoa.
Lue myös: Pikkujoulujen maukas menu
Pikkujoulut tervetuliaisjuoma: Mausteinen kuusenkerkkäcocktail
Mausteinen kuusenkerkkäcocktail toivottaa vieraat tervetulleiksi. Jägermeister Spice -likööristä ja kuusenkerkkäjuomasta sekoitettu tervetuliaisjuoma sopii juhlistamaan myös itsenäisyyspäivää.
Ohje: Mausteinen kuusenkerkkäcocktail
Pikkujoulut alkupalaksi: Mäti-kampasimpukkablinit ja savulohi devil eggs
Hienostuneet pikkublinit tekevät juhlan ja sopivat hyvin alkupalaksi. Ne viimeistellään paistetuilla kampasimpukoilla, smetanalla ja mädillä.
Devil eggs ovat helppo ja herkullinen pikkusuolainen tarjottava tai hauska alkupala myös pikkujouluissa. Kananmunanpuolikkaiden täytteenä on pehmeää savulohitahnaa, koristeena kylmäsavulohiruusukkeita ja kapriksia.
Ohjeet:
Savulohi devil eggs – paholaisen munat savulohitäytteellä
Kääri herkut rullalle
Filotaikinasta valmistettujen rapeiden talvikääryleiden sisältä paljastuu makeansuolainen täyte. Taateleiden, päärynän, sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden muodostama makuliitto on kerrassaan vastustamaton.
Gratinoidut kinkku-salaattisikurit vievät kielen. Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt salaattisikurit kätkevät sisäänsä parmesaanijuustoa ja pekaanipähkinöitä.
Ohjeet:
Sinihomejuustolla täyetyt filotaikinarullat
Gratinoidut kinkku-salaattisikurit
Friteeratut nyhtökaurapyörykät ja paistettu camembert
Friteeratut nyhtöpullat tehdään nyhtökaurasta, joten ne ilahduttavat myös kasvissyöjiä. Rapeapintaiset pyörykät sopivat tarjottaviksi niin lämpiminä kuin kylminäkin paistetun, rosmariinilla maustetun camembert-juuston kera.
Ohjeet:
Sienipatee
Upota syksyn huikea sienisaalis pehmeään sienipateeseen tai käytä siihen herkkusieniä. Kirveli antaa sienipateelle hienostuneen maun. Sen kanssa nautitaan rapeaa näkkileipää tai siemennäkkäriä.
Ohje: Sienipatee
Lämmin salaatti sesongin kasviksista
Juuressalaatti on astetta ruokaisampi tarjottava, joka valmistetaan paahdetuista sesongin kasviksista: porkkanasta, palsternakasta, punajuurista ja ruusukaalista. Pienet ja pirtsakat granaattiomenan siemenet hohtavat salaatin seassa arvokkaina kuin smaragdit.
Ohje: Juuressalaatti
Pikkujoulut: Makeaksi päätökseksi britakakku juhlapuvussa
Britakakun viehätys piilee pehmeän kermatäytteen ja rapean marengin yhdistelmässä. Ikisuosikki taipuu joulusesonkiin sopivaksi kruunaamalla se päärynöillä ja murustetuilla piparkakuilla. Tomusokerihuntu ja syötävät kukat viimeistelevät leivonnaisen juhlakuosiin.
Ohje: Brita-kakku päärynä-mascarponetäytteellä
Pikkujoulut – suolaista ja makeaa naposteltavaa
Juustotarjotin on helppo ja tyylikäs tarjottava. Varaa tarjottimelle 3 – 5 erilaista juustoa, kuten kypsytettyjä juustoja sekä tuore- ja homejuustoja. Täydennä tarjotin pienillä suolakekseillä ja pipareilla sekä viikunoilla ja päärynäviipaleilla. Muista nostaa juustot temperoitumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Voit myös kuivata joulun juustotarjottimen koristeeksi ohuita appelsiiniviipaleita. Levitä viipaleet uunipellille ja kuivata uunissa 70 lämpöasteessa 5 tuntia. Jätä vielä appelsiiniviipaleet yöksi uuniin jälkikuivumaan, uunin luukku hieman raollaan.
Joulun herkkupöytään kuuluvat erilaiset makeiset. Itse valmistetuilla valkosuklaa-pistaasitryffeleillä keräät kehut ja tyylipisteet. Tuoreet lakut ja vihreät kuulat täydentävät makean herkkupöydän.
Ohje: Valkosuklaa-pistaasitryffelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parhaat pikkujoulut – katso kattausvinkit ja helpot tarjottavat illanistujaisiin