
Voikreemi
Voikreemi on ihanan kepeä, kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata huolella. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen. Se sopii kakkujen kuorrutteeksi, unelmatortun täytteeksi tai vaikka pursotettavaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Voikreemi
- 200 g voita
- 4-5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl maitoa
Valmistusohje
Voikreemi valmistuu helposti näin:
- Ota 200 grammaa voita pehmenemään huoneenlämpöön.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Voi on valmista, kun sen selvästi vaalenee ja koostumus kuohkeentuu.
- Aloita lisäämään neljästä viiteen desilitraa tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
- Lisää ruokalusikallinen kylmää maitoa ja jatka vielä vatkaamista.
- Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä eikä se maistu voilta.
- Käytä voikreemiä kakkujen tai kuppikakkujen kuorrutteena tai kääretorttujen täytteenä.
Vinkki! Värillisen voikreemin saat helposti, kun korvaat tomusokerin vaaleanpunaisella mansikanmakuisella tomusokerilla tai vaaleanruskealla kaakaotomusokerilla. Voit käyttää värjäämiseen myös elintarvikevärejä. Lisää väri vasta vatkauksen loppuvaiheessa. Voit lisätä kreemiin makusi mukaan esimerkiksi kanelia, hunajaa, erilaisia aromeja, marjajauheita tai vaikka sitruunan kuorta.
Lue myös Anna.fi: Passio-vadelmatäytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Voikreemi