Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Voikreemi

Voikreemi on ihanan kepeä, kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata huolella. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen. Se sopii kakkujen kuorrutteeksi, unelmatortun täytteeksi tai vaikka pursotettavaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Voikreemi

  • 200 g voita
  • 4-5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl maitoa

Valmistusohje

Voikreemi valmistuu helposti näin:

  1. Ota 200 grammaa voita pehmenemään huoneenlämpöön. 
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Voi on valmista, kun sen selvästi vaalenee ja koostumus kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään neljästä viiteen desilitraa tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää ruokalusikallinen kylmää maitoa ja jatka vielä vatkaamista.
  6. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä eikä se maistu voilta. 
  7. Käytä voikreemiä kakkujen tai kuppikakkujen kuorrutteena tai kääretorttujen täytteenä. 

Vinkki! Värillisen voikreemin saat helposti, kun korvaat tomusokerin vaaleanpunaisella mansikanmakuisella tomusokerilla tai vaaleanruskealla kaakaotomusokerilla. Voit käyttää värjäämiseen myös elintarvikevärejä. Lisää väri vasta vatkauksen loppuvaiheessa. Voit lisätä kreemiin makusi mukaan esimerkiksi kanelia, hunajaa, erilaisia aromeja, marjajauheita tai vaikka sitruunan kuorta.

voikreemi

Lue myös Anna.fi: Passio-vadelmatäytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Voikreemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.