Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkakääretorttu

Maustekakunmakuisen puolukkakääretortun sisään ja päälle levitetään makeaa voikreemiä ja puolukoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia

Täyte ja kuorrutus

  • 1 prk (300 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 200 g pehmeää voita
  • 200 g pakastepuolukoita

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista kääretorttupohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.

2. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

3. Nosta tuorejuusto kulhoon ja siivilöi sen jälkeen joukkoon tomusokeri. Vaahdota ainekset kuohkeaksi. Lisää sitten joukkoon vaniljasokeri ja pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.

4. Levitä ⅔ täytteestä kääretorttulevylle ja ripottele päälle puolet sulaneista puolukoista. Kääri kääretorttu rullalle.

5. Levitä kääretortun pinnalle loppu kuorrutus ja koristele pinta puolukoilla.

Kokeile myös muita puolukkaisia leivonnaisia: Puolukka-marenkipiirakka Puolukkaunelma Puolukka-masariinitorttu Ruoka.fi: Puolukka-kookosmurukierteet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkakääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.