Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Vuohenjuusto-hernesalaatti

Tässä salaatissa pakasteherneet saavat seurakseen tuoretta minttua, nipun herneenversoja sekä vuohenjuustoa. Salaatti viimeistellään öljykastikkeella, jota ryydittävät sinappi ja sitruuna. Vuohenjuusto-hernesalaatti valmistuu muutamassa minuutissa. Syö kevyenä lounaana tai vaikkapa pihvin lisukkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vuohenjuusto-hernesalaatti:

4 dl tuoreita perattuja herneitä (tai pakastettuja)
1 nippu retiisejä
1 nippu herneenversoja
2-3 rkl hienonnettua minttua
100 g vuohenjuustoa

kastike:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl dijoninsinappia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Huuhtele retiisit, poista kannat ja juuret. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele herneenversot ja pätki kolmeen osaan.

3. Sekoita kulhossa herneet, retiisit, herneenversot ja minttu. Paloittele vuohenjuusto. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4. Nosta salaatin päälle vuohenjuustopalat ja valuta pinnalle kastike.

Lue myös:Herkutellaan herneillä

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-hernesalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X