Vuohipaimenen salaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- kerä lehtisalaattia ja /tai kauden salaatteja
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 päärynä
- 4 viipaletta vuohenjuustoa
- pieniä salvianlehtiä
- valkopippuria myllystä
salviakastike:
- 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- ¼ dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl sinappia
- 4 lehteä tuoretta salviaa
- suolaa
Valmistusohje
- Huuhtele salaatti ja sienet. Revisalaatti kulhoon. Leikkaa sienet hyvin ohuiksi viipaleiksi, samoin lohkottu päärynä.
- Jaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele salaatin päälle salvianlehtien kanssa. Rouhi pintaan tuoretta valkopippuria.
- Sekoita öljy, viinietikka, vesi ja hunaja, mausta sinapilla ja hyvin pieneksi silputulla salvialla. Mausta suolalla, jollei sinapin suola riitä. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohipaimenen salaatti