Waldorfinsalaatti
Waldorfinsalaatti tuli Suomessa muotiin 1960-luvulla. Salaatti on monine eri versioineen on lähtöisin 1920-luvulta New Yorkista Waldorf-Astoria-hotellista. Waldorfinsalaatti sisältää perinteisesti omenaa, selleriä ja saksanpähkinöitä. Salaatin kastike tehdään kermalla ja sitruunamehulla notkistetusta majoneesista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Waldorfinsalaatti
- 2 mukulaselleriä
- 4 omenaa
- 200 g ananasta
- 1 dl majoneesia
- ¼ tl suolaa, valkopippuria
- ¼ tl valkopippuria
- 1 rkl kuohukermaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
Waldorfinsalaatti, koristelu
- hasselpähkinöitä tai rypäleitä
- lehtisellerin lehtiä, salaatinlehtiä tai persiljaa
Valmistusohje
Waldorfinsalaatti valmistuu helposti näin:
- Pese sellerit hyvin. Kuori ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta suikaleet ja anna kypsyä melkein kypsiksi. Jäähdytä välittömästi.
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat samankokoisiksi suikaleiksi kuin sellerit. Paloittele ananas.
- Mausta majoneesi suolalla ja valkopippurilla. Ohenna kermalla ja sitruunanmehulla. Sekoita kastike salaatinainesten kanssa tai tarjoa kastike trendikkäästi erikseen. Lisää Waldorfin salaattiin saksanpähkinät. Tarkista maku. Waldorfsalaatin voit tarjota yllätyksenä vaikka koverretusta kaalista tai salaattipedillä. Koristele waldorfinsalaatti vielä persiljalla tai lehtisellerillä.
Lue myös: Waldordin kanasalaatti
Lue myös Anna.fi: Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Waldorfinsalaatti