Näppiperunat
Näppiperunat ovat herkullista pikkusyötävää. Potut tarjotaan cocktailtikuista ja koristellaan savulohella, smetanalla ja mädillä. Vegaanivieraat saavat omat annokset.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Näppiperunat
- 1 kg Siikli-perunoita
- 20 g pehmeää voita
- ½ dl korppujauhoja
Kalatäyte
- 150 g kylmäsavulohta viipaleina
- 150 g smetanaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 50 g mätiä
- 2 rkl hienonnettua tilliä tai pari tillinoksaa
Vegaanitäyte
- 1 prk (200 g) savu-suola-porkkalaa (Kalavale säilyke) tai 1 prk (200 g) sillitön munakoisoa (Kalavale säilyke)
- 150 g kaurakeviä eli vegaanista kermaviiliä tai ruokafraichea
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 50 g mädintapaista merilevää
- 2 rkl hienonnettua tilliä tai pari tillinoksaa
Valmistusohje
Näppiperunat valmistuvat helposti näin:
- Viillä pestyihin perunoihin viiltoja hasselbackanperunoiden tyyliin niin, että viilto ei mene aivan pohjaan asti. Levitä pehmeää voita perunan päälle ja ripottele päälle korppujauhoja. Paahda perunoita 180 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Paistoaika riippuu perunoiden koosta. Anna perunoiden jäähtyä ja koristele ne vasta sitten.
- Mausta smetana tai kaurakevi suolalla ja valkopippurilla.
- Aseta perunan päälle pala kalaa, porkkalaa tai munakoisosilliä, pieni nokare smetanaa tai kaurakeviä, lusikallinen mätiä tai merilevää ja tilliä.
Vinkki! Tarjoa näppiperunat alkupalapöydässä yhdessä porotartarin ja ruisleivän kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2023.
Lue myös Anna.fi: Litistetyt perunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Näppiperunat