Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Arancini porkkanalaatikosta

Jäikö porkkanalaatikkoa yli joulusta? Tee airfryerissä italialaisia riisipalleroita muistuttavat arancinit porkkanalaatikosta. Lusikoi porkkanapalleroiden sisään täytteeksi mozzarellaa ja nduja-salamitahnaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Arancini porkkanalaatikosta

 • 300 g valmista kylmää porkkanalaatikkoa
 • 75 g mozzarellapallo
 • 2 tl nduja-salamitahnaa tai chilitahnaa

Leivitys

 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 2 kananmunaa
 • 2 dl korppujauhoja
 • 2 rkl spraypurkista oliivi- tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Arancini porkkanalaatikosta valmistuu helposti näin:

 1. Tee arancini porkkanalaatikosta. Pyörittele 300 grammasta valmista porkkanalaatikkoa golfpallon kokoisia palleroita. Paina keskelle kuoppa sormella.
 2. Riko puolikas mozzarella paloiksi ja täytä kuoppa mozzarellapalalla ja yksi neljäsosa teelusikallisella nduja-salamitahnaa. Sulje pallero tiukasti ja pyörittele se käsien välissä palloksi. Tee näin kaikille palleroille.
 3. Esivalmistele leivitys. Kaada kaksi desiä vehnäjauhoja lautaselle. Toiselle lautaselle laita kaksi kananmunaa, joiden rakenne on rikottu kevyesti haarukalla vatkaamalla. Kolmannelle lautaselle kaada noin kaksi desiä korppujauhoja. Pyörittele pallerot ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.
 4. Suihkuta palleroiden päälle öljyä. Jos sinulla ei ole öljyä suihkupullossa, kastele kädet öljyssä ja kostuta pallerot kevyesti öljyisillä käsillä pyöritellen.
 5. Paista arancini airfryerissa 200 asteessa 10 minuuttia tai parin minuutin ajan 180- asteisessa uppopaistoöljyssä. Tarjoa arancini porkkanalaatikosta valmistettuna kuumina esimerkiksi oluen tai kuplajuoman kanssa.

Vinkki! Porkkanalaatikko on oikaisijan unelma

Porkkanalaatikkoarancinit
Arancini porkkanalaatikosta tehdään joululaatikon jämistä ja täytetään mozzarellalla ja nduja-salamitahnalla. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Arancinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Arancini porkkanalaatikosta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.