Lampaanpotka
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Ylikypsä lampaanpotka ja mustaherukkakastike

Ylikypsä lampaanpotka muistuttaa särää, joka on lemiläinen perinneruoka. Sitä on perinteisesti syöty paistinliemen kera, mutta mustaherukkakastike tuo lampaanpotkaan lisää juhlavuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ylikypsä lampaanpotka

400 g luullisia lampaanpotkia
2 rkl voita ja öljyä
2 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
2 porkkanaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
1 sipuli
4–5 valkosipulinkynttä
2 mintunoksaa
1 1/2 l vettä
½ l punaviiniä

Mustaherukkakastike

8 dl keitinlientä
2 dl mustaherukkahyytelöä
2 timjaminoksaa
1 dl kuohukermaa
3 rkl huoneenlämpöistä voita
2 rkl vehnäjauhoja
(suolaa)

Keskustelu

Ohjeessa on kaksi kertaa rouhittu mustapippuri 1/2 tl ja toinen 1/4 tl eli mikä mauste on jäänyt pois ja kummalla määrällä❓
Millä voisi korvata punaviinin❓

Hei! Kiitos tarkkaavaisuudestasi. Mustapippuria voi ripauttaa oman maun mukaan. 1/4 tl riittää monelle hyvin. Resepti on korjattu mustapippurin kohdalta. Punaviinin voi hyvin vaihtaa lihaliemeen. Siitä saa kivan maun. Monissa lihaliemissä on valmiiksi suolaa. Jos vaihdat punaviinin lihaliemeen, kannattaa suolaa laittaa ensin puolet, eli yksi teelusikallinen. Ja vasta maistamisen jälkeen lisätä tarvittaessa suolaa.

Kommentoi juttua: Ylikypsä lampaanpotka ja mustaherukkakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X