Reseptit
4
Kiitos

Yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia

Pakasteseitin uusi maku syntyy parmesaani-yrttikuorrutuksesta. Lisänä maistuu pestolla maustettu ruokaisa riisisalaatti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Yrttikuorrutettu seiti:

1 pkt ( 4 x 100 g) seitiä annospaloina
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 rkl kuivia, vaalean leivän muruja
4 rkl parmesaaniraastetta
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi persiljaa tai timjamia
2 rkl oliiviöljyä

Pesto-riisisalaatti:

3 dl kypsää riisiä
3 rkl pestokastiketta
1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
½ kurkku
1 ruukku villirucolaa

Valmistusohje

1. Nosta hieman sulaneet seitipalat oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Purista päälle sitruunanmehu ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita leivänmurut, juustoraaste, yrtit ja oliiviöljy karkeaksi seokseksi. Nostele seosta kalapalojen päälle.

2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kalan sulamisasteesta riippuen.

3. Valmista salaatti. Sekoita kypsän, jäähtyneen riisin joukkoon pestokastike, halkaistut tomaatit, paloiteltu kurkku ja hienonnetut rucolanlehdet. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.

4. Tarjoile riisisalaatti lämpimien kalapalojen kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X