**************************************************************************** Body-tagin alkuskriptit **************************************************************************** Body-tagin lopetusskriptit

Ruoka

Karoliina työskenteli McDonald'sissa 7 vuotta ja nyt hänen kotiversionsa mäkkiruoista villitsevät – näin helposti valmistuvat chili cheese topsit

Porvoolaisen Karoliina Nygårdin, 34, McDonald's-ruokien kotiversiot ovat saaneet yhteensä miltei kaksi miljoonaa katselukertaa Tiktokissa. Katso artikkelin lopusta ohje herkullisiin chili cheese topseihin.

Kotikeittiössä valmistettava pikaruoka on saanut kotikokit somessa hurmioon. Porvoolaisen Karoliina Nygårdin itse kehittelemä resepti chili cheese topseihin on saanut yli 600 000 katselukertaa Tiktokissa. Oikeanlaisen maun aikaansaamisessa auttoi aiempi 7,5 vuoden työkokemus McDonaldsissa.

”Muistelin vain miltä ne maistuu ja yritin keksiä reseptin, joka maistuisi mahdollisimman samalta.”

Tällä periaatteella hän on luonut myös kymmenisen muuta McDonaldsin reseptiä, jotka hän on jakanut somessa. Vaikka mistään tuotesalaisuuksien paljastamisesta ei olekaan kyse, on osa Tiktokin käyttäjistä epäillyt Karoliinan joutuvan vielä kokkailuistaan käräjille.

”Olen vastannut, että ei nyt kotikokkailusta varmaan telkien taakse joudu”, Karoliina naurahtaa.

Karoliina uskoo chili cheese topsien vetovoiman perustuvan niiden tuttuuteen, helppoon valmistamiseen ja raaka-aineiden vähyyteen. Kotona tehtyä mäkkiruokaa voi valmistaa laadukkaammista raaka-aineista, jolloin maku on myös parempi.

”Esimerkiksi kun chili cheese topseissa käyttää tuoretta jalapenoa ja hyvää juustoa, niin lopputuloksesta tulee mahdollisimman herkku.”

Vuodesta 2021 alkaen Tiktokiin sisältöä tuottanut Karoliina tietää, millaisesti reseptistä syntyy suurella todennäköisyydellä somehitti.

”Jutut, jotka sisältävät juustoa, suklaata ja kinuskia lähtevät melko varmasti leviämään.”

Lue myös: Nämä neljä pussia ovat sipsihyllyn myyntitykit – mutta arvaatko maun, jota suomalaiset kavahtavat?

Karoliina tuottaa Tiktok-tililleen ruuanlaitto- ja leivontasisältöjä. Kuvassa viraalihitiksi nousseet chili cheese topsit. © Karoliina Nygårdin kotialbumi

Viraalihitit koukuttavat

Mäkkiruoka-videosarja sai alkunsa sattumalta. Viime vuoden lopussa Karoliina päätti kokeilla tuplajuustohampurilaisen tekemistä kotona. Siitä syntyi video, jonka nähtyään ihmiset alkoivat esittää hänelle toiveita myös muista mäkkärin resepteistä.

”Aluksi pyydettiin BicMacia, sitten El Macoa ja siitä se sitten laajeni sarjaksi.”

Suursuosion Tiktok-videoillaan saavuttanut Karoliina kertoo paineen seuraavan viraalihitin synnyttämisestä olevan ammattitauti. Tykkäyksiin jää koukkuun.

”Sitä alkaa kaivata, että joku videoista menisi viraaliksi. Että tarvitsen sitä. En sitten tiedä onko se sitten hyvä vai huono asia.”

Karoliina kertoo videoista saadun huomion tuntuvan hyvältä, koska kyseessä on asia, jonka hän on itse luonut ja tehnyt. Nykyään hän saa myös sivutuloja somen tekemisestä.

Lapsesta asti ruuanlaittoa rakastanut Karoliina kertoo olevansa huono käyttämään reseptejä. Hän saattaa katsoa kriittisimmät vaiheet esimerkiksi lihan valmistuksessa ohjeesta, mutta muuten hän nauttii reseptien soveltamisesta. Kokkaustyyliään hän kuvailee luovaksi ja kokeilevaksi.

”Haluaisin innostaa sellaisiakin ihmisiä kokkaamaan, joille se ei ole luontaista. Silloin on helpointa ryhtyä hommaan, kun resepti on helppo ja siinä on vähän vaiheita.”

Bravuureikseen hän mainitsee tomaattipohjaiset pastakastikkeet, uuniruuat ja marjamarmoroidun New York Cheese Caken. Karoliina kertoo kyllästyvänsä helposti, joten heidän perheessä testaillaan jatkuvasti uusia ruokia.

Kotona tehdyn Bic Macin resepti löytyy Karoliinan Tiktok-tililtä.

Lue myös Anna.fi: Nämä irtokarkit ovat suomalaisten inhokkeja – tarkista, onko oma makusi varsinainen outolintu

Mäkkärissä työskentely opetti paineensietokykyä

Vaikka Karoliina ei ole viimeiseen kahdeksaan vuoteen enää työskennellyt McDonaldsilla, on työvuosilta jäänyt käteen taito tehdä montaa asiaa yhtä aikaa. Entisessä työssä opituista taidoista on ollut hyötyä lapsiperhearjen pyörityksessä.

Kaikille kiireinen pikaruokala useine työvaiheineen ei kuitenkaan sovi.

”Mäkissä työskentelyyn ei kaikki pysty, vaikka aina puhutaankin, että se on niin helppoa ja aivotonta puuhaa. Kaikilla ei multitaskaamisen taidot siellä harjaannu ja se on ihan ok, koska ihmiset ovat erilaisia.”

Vuodet rasvakeittimien äärellä eivät saaneet Karoliinan pikaruokakiintiötä täyteen. Hän kertoo toisinaan hemmottelevansa itseään raskaan työviikon päätteeksi mäkkiruualla.

Tavallisesti hän nauttii kaiken uuden kokeilemisesta, mutta mäkkitilauksen suhteen hän kertoo olevansa kaavoihin kangistunut. Jopa hänen miehensä muistaa sen ulkoa.

”Tuplajuustoateria, valkosipulidippi ja neljä nugettia curry-kastikkeella. Dipit pitää sekoitella keskenään ja ruokia syödä vähän limittäin”, Karoliina kertoo naurahtaen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karoliina työskenteli McDonald'sissa 7 vuotta ja nyt hänen kotiversionsa mäkkiruoista villitsevät – näin helposti valmistuvat chili cheese topsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.