Ruoka

Grillattu kala kahdeksalla tavalla - katso grillaajan parhaat kalaohjeet

Grillattu kala on kesän herkku. Kokeile eri kalaleja: nieriää, ahventa, silakoita ja lohta. Katso tästä reseptit, joilla onnistut varmasti!

Suuret kalat, kuten lohi ja nieriä sopivat isojenkin kesäjuhlien ruoaksi, mökkilaiturilta narratut pikkukalat puolestaan kypsyvät kätevästi halsterissa. Lisukkeeksi riittää raikas salaatti tai vasta nostetut uudet perunat.

Täytetty grillinieriä on riittoisa kalaruoka, joka sopii vaikka puutarhajuhlissa tarjottavaksi. Kalafileet saavat makua vuohenjuustosta ja salsa verde -kastikkeesta. Jos nieriää ei löydy kalatiskiltä, voi ruoan valmistaa myös kirjolohifileestä.

grillattu lohi

Isolle ruokailijajoukolle riittää syötävää myös grillatusta lohesta, joka hunnutetaan itämaistyyppisellä kastikkeella.

Annospaloina grillattava barbecuelohi marinoidaan etukäteen mausteisella kastikkeella ja tarjotaan raikkaan kurkkukastikkeen kera.

savustettu lohi

Savustettu harissa-lohi kypsennetään savustuspöntössä ja viimeistellään tulisella harissa-maustetahnalla.

Grillatut ahvenet kypsyvät kätevimmin halsterissa. Kypsät kalat maustetaan sitruunaisella öljykastikkeella.

grillatut silakat

Halsterissa grillataan myös thai-silakat, jotka sivellään aasialaisella maustekastikkeella.

Kalaa voi grillata kätevästi myös vartaissa. Kala-kasvisvartaisiin pujotetaan vuorotellen lohta, silakkaa, paprikaa, punasipulia, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia.

kalavartaat

Sitruunaisiin kalafileevartaisiin sopii esimerkiksi kuha, lohi, siika tai ahvenet. Tarjoa vartaat uusien perunoiden ja yrttimajoneesin kera.

Lisää ruokaideoita grillaajalle: Kalan savustaminen Kasvissyöjän grilliherkut Grillattu jälkiruoka x 5 Grillaus ja kesä kuuluvat yhteen Ruoka.fi: Kesän herkullisimmat vartaat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu kala kahdeksalla tavalla - katso grillaajan parhaat kalaohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.