Ruoka

Helsingin erikoiset kahvilat – nämä kahvilat hurmaavat ainutlaatuisuudellaan!

Miltä kuulostaisi kahvihetki meren rannalla säkkituolissa istuen tai riippukeinussa löhöten? Tai pala kakkua samalla, kun kissa kehrää sohvalla vieressä? Kotiliesi kokosi yhteen Helsingin ainutlaatuisimmat ja uniikeimmat kahvilat.

Helsingin oudot kahvilat hemmottelevat kävijöitä yllättävillä miljöillä ja mielenkiintoisilla teemoilla. Erikoisimpien kahviloiden joukosta löytyy sekä kesäkahviloita että niitä, jotka ovat vuoden jokaisena päivänä auki.

Oletko jo käynyt kahvittelemassa näissä  kahviloissa?

Lue myös: 50 vinkkiä Helsinkiin – parhaat aktiviteetit, kahvilat ja nähtävyydet

Kissakahvila Helkatti

Jos haluaa paijata kissoja kahvikupposta nauttiessaan, kannattaa suunnata Helsingin ensimmäiseen kissakahvilaan, Helkattiin. Kahvilassa vieraita ihastuttaa kahdeksan suloista kissaa sekä kissateemaiset erikoisherkut. Helkatti valittiin vuonna 2016 Helsingin parhaaksi kahvilaksi.

Osoite: Fredrikinkatu 55, 00100 Helsinki

Cafe Torpedo

Suomen puolustusvoimien torpedoalukseksi rakennettu laiva toimii nyt kesäkahvilana. Torpedoalukset on suunniteltu hyökkäämään sotatilanteissa hitaasti ja vahvasti aseistettuja aluksia vastaan. Nuoliveneellä numero 5, joka nyt toimii Cafe Torpedona, ei kuitenkaan koskaan ole laukaistu ammuksia. Kesäkahvilassa tarjoillaan pientä suolaista ja makeaa purtavaa.

Osoite: Mustikkamaantie 5, Helsinki

Lue myös: Helsingin parhaat kirpputorit – Tee mahtavia löytöjä näillä 10 kirpparilla

helsingin oudot kahvilat, helsingin kahvilat, cafe regatta, kahvila, helsinki, parhaat kahvilat

Cafe Regatta

Klassikon aseman saavuttanut Cafe Regatta on profiloitunut palaseksi maaseutua kaupungin keskellä. Mökkitunnelmaa huokuva punainen kahvilarakennus sijaitsee merenrannalla Töölössä. Kahvila on auki vuoden jokaisena päivänä.

Osoite: Merikannontie 8, 00260 Helsinki

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

Kahvila Lähde

Kahvila Lähde toimii entisen Lapinlahden mielisairaalan tiloissa. Kyseessä on vuonna 1841 valmistunut Suomen ensimmäinen psykiatriaan erikoistunut sairaala, jossa hoidettiin muun muassa Aleksis Kiveä tämän viimeisten elinvuosien ajan. Lapinlahden Lähteellä voi myös pysähtyä vaikka saunomaan tai ihmettelemään gallerian vaihtuvia näyttelyitä. Kahvila on auki ympäri vuoden, mutta suljettu maanantaisin.

Osoite: Lapinlahdenpolku 8 D, 00180 Helsinki

helsingin oudot kahvilat, helsingin parhaat kahvilat, parhaat kahvilat, outo kahvila, teemakahvika, majakkalaiva, kahvila, helsinki

Majakkalaiva Relandersgrun

Suomen vanhimman majakkalaivan, Relandersgrunin, terassilla toimii nykyään kesäkahvila. Ennen merta majakkana kyntäneellä laivalla kannattaa pysähtyä nauttimassa paitsi kauniista maisemista myös herkullisista tarjoiluista.

Osoite: Meritullintori, 00170 Helsinki

Sinisen huvilan kahvila ja Cafe Taideterassi

Töölönlahden rannalla sijaitseva Sinisen Huvilan Kahvila palvelee asiakkaitaan kesäisin säiden salliessa. Ulkoilmakahvila toimii vuonna 1896 rakennetun puuhuvilan pihassa. Kahvilassa on tarjolla suolaista ja makeaa purtavaa sekä monenlaisia erikoiskahveja.

Cafe Taideterassi puolestaan toimii Sinisen Huvilan terassilla. Kahvilamiljöössä pääsee nauttimaan herkullisten tarjoilujen lisäksi maalauksista, veistoksista sekä sisätilan antiikkihuonekaluista. Kahvila on kesällä auki joka päivä.

Osoite: Linnunlauluntie 11, 00530 Helsinki

Juttua muokattu 13.7.2022: Poistettu kahvilat, jotka ovat sulkeneet ovensa. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin erikoiset kahvilat – nämä kahvilat hurmaavat ainutlaatuisuudellaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.